Διαψεύδει το Υπ. Εργασίας ότι συντάξεις των βουλευτών εξαιρούνται από τις μειώσεις

Διαψεύδει το Υπ. Εργασίας τι οι συντάξεις των βουλευτώνεξαιρούνται από τις μειώσεις

Καμία σύνταξη βουλευτών η των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν εξαιρείται από τις μειώσεις του Ασφαλιστικού νόμου, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ως ψευδή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “μόνο οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που αναφέρονται ρητά στον νόμο Κατρούγκαλου εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων του για τις συντάξεις”.

Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).

Αυτή η εξαίρεση τονίζεται ότι  “σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

-Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, από την οδό Σταδίου, τονίζεται ότι “αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς”. Για τους  “εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία”. 

Τέλος, από το υπουργείο αναφέρεται ότι “για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας”.  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/275806-Diapseydei-to-Yp-Ergasias-ti-oi-syntaxeis-ton-boyleyton-exairoyntai-apo-tis-meioseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...