Δικαίωση για Φαλτσιανί που έγραψε ότι «Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έβγαλε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό»

Ηχηρό ράπισμα αποτελεί για τον Γιώργο Παπανδρέου η απόφαση υπ’ αριθμ. 2588/2017 του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απερρίφθη η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, επειδή έγραψε ότι «ο Γ. Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό»!

Ο κ. Παπανδρέου ζητούσε το αστρονομικό ποσό των 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, εξαιτίας των σχετικών αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του ίδιου και της μητέρας του, στο επίμαχο βιβλίο του γάλλου τραπεζίτη. Μάλιστα, η αγωγή στρεφόταν και κατά του Άντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του ο τελευταίος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, οι δύο εναγόμενοι προσπάθησαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή του, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Νικολά Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό», κάτι που κατά τον ίδιο είναι ψευδές και συκοφαντικό.

Η πλευρά Παπανδρέου παρείχε ως αποδεικτικό στοιχείο και έγγραφο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή άλλου συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα ως δικαιούχου.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε άλλη άποψη και απέρριψε την αγωγή, αποδεικνύοντας το αβάσιμο του ισχυρισμού του πρώην πρωθυπουργού.

Το έγγραφο του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρίσκεται το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα, δεν αποτελεί ασφαλή απόδειξη ότι δεν διατηρούσε η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειας λογαριασμό με μεγάλα χρηματικά ποσά στη συγκεκριμένη τράπεζα, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών.

Ο εκ των εναγομένων, Αντζελο Μινκούτζι, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ιταλική τηλεόραση στις 19 Φεβρουαρίου 2015, είχε τονίσει με νόημα ότι η πληροφορία που χρησιμοποίησε ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για να πιέσει τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό «ήταν ο λογαριασμός της μητέρας του Παπανδρέου. Ένας λογαριασμός αρκετά φουσκωμένος…».

Εκνευρισμός Παπανδρέου

Φανερός είναι ο εκνευρισμός του Γ.Παπανδρέου μετά το δικαστικό χαστούκι, το οποίο ουσιαστικά δικαιώνει τον Ερβέ Φαλτσιανί για τις αποκαλύψεις του σε βάρος του πρώτου.

Σε ανακοίνωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ κάνει λόγο για «παρακρατικό σύστημα» με σκοπό τη δυσφήμησή του προέδρου του Κινήματος ενώ αναφέρει πως «η μάχη συνεχίζεται».

«Γνωρίζαμε εξ’ αρχής, ότι η μάχη κατά του παρακρατικού συστήματος στο οποίο συμμετείχε ο Ερβέ Φαλτσιανί, που σκοπό είχε να δυσφημίσει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και να διαμορφώσει μια ψευδή εικόνα για τον βίο και την πολιτεία του, δεν θα είναι εύκολη. Και το γνωρίζαμε παρά το ότι, η Δικαιοσύνη, για την ίδια υπόθεση, έχει ήδη κρίνει και έχει καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, τους διακινητές των ψευδών, στα οποία αναφέρεται με το βιβλίο του και ο Ερβέ Φαλτσιανί. Ανεξάρτητα λοιπόν, από την όποια πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η μάχη θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό. Μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/293041-Dikaiose-gia-PHaltsiani-poy-egrapse-oti-E-Margarita-Papandreoy-ebgale-500-ekat-eyro-sto-exoteriko ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...