Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας επιμένει ότι πυροβόλησε στον αέρα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας επιμένει ότι πυροβόλησε στον αέρα

Ότι φοβόταν και αισθανόταν «εγκλωβισμένος» πριν πατήσει τη σκανδάλη σκοτώνοντας τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, υποστήριξε σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.  

«Φοβήθηκα, ένιωσα εγκλωβισμένος, ένιωσα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός φρουρός, απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις της προέδρου της έδρας.  

Τις αντιφάσεις της απολογίας του «για να εξασφαλιστεί απεγνωσμένα η υπερασπιστική γραμμή ότι δεν φταίει», επισήμαναν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής.  

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο ειδικός φρουρός που πάτησε τη σκανδάλη τουλάχιστον δύο φορές, δηλώνει μετανιωμένος.    

Ο ίδιος ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί δε ζήτησε ενισχύσεις ή γιατί δεν ζήτησε την ενίσχυση των συναδέλφων του που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και γιατί τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όπλο.  

«Είδα 3 ή 4 άτομα να έρχονται κατά πάνω μου. Πίσω τους σαν σκιές είδα και άλλα άτομα. Έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα» είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας για το μοιραίο βράδυ που από τις σφαίρες του έπεφτε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.  

Με την έναρξη της απολογίας του, ο ειδικός φρουρός δήλωσε μετανιωμένος.   «Δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια η συγνώμη, η λύπη αλλά και όλα όσα αισθάνομαι. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τα πάντα. Ξέρω όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι φοβερό πράγμα να σκοτωθεί ένα παιδί. Εκείνα που έγιναν εκείνη τη βραδιά μου έρχονται μπροστά μου κάθε φορά που βλέπω ένα παιδί. Η καρδιά μου γίνεται κομμάτια. Ήθελα πολύ να μιλήσω με τη μάνα και την αδερφή του παιδιού κάποτε για να της εξηγήσω».  

Παράλληλα έδειξε να είναι αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες αφήνοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε ευθύνες του συναδέλφου του Β. Σαραλιώτη που επίσης είναι κατηγορούμενος.  

Παρά το γεγονός όλα τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί περιγράφουν με σαφήνεια την πορεία που ακολούθησε η φονική σφαίρα του Κορκονέα ο ίδιος επιμένει να καταθέτει ότι πυροβόλησε στον αέρα επικαλούμενος την άποψη «η βολίδα να έπληξε τριτογενώς το 16χρονο μαθητή».  

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις πιεστικές ερωτήσεις του Εισαγγελέα της έδρας κ. Χανή απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν ακολούθησε τους προβλεπόμενους κανόνες απεμπλοκής.  

«Η συγνώμη του Κορκονέα θα γινόταν αποδεκτή αν ήταν ειλικρινής. Είναι σαφές ότι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν αμετανόητοι» δηλώνει η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας συγχρόνως ότι «από την εξέταση Κορκονέα αναδείχτηκαν οι αντιφάσεις της απολογίας του».  

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη αντίστοιχη με την πρωτόδικη απόφαση» τόνισε ότι «αυτό θα αποτελεί δικαίωση τόσο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο όσο και για όλα τα θύματα αστυνομικής βίας που η Πολιτεία δεν προστάτευσε».  

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που είναι επίσης δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής σχολίασε ιδιαίτερα τις αντιφάσεις της απολογίας Κορκονέα λέγοντας με νόημα πως πρόκειται για «αντιφάσεις πάνω στις αντιφάσεις για να εξασφαλιστεί απεγνωσμένα η υπερασπιστική γραμμή ότι δεν φταίει ο Κορκονέας αλλά φταίνε 4 ή 5 παιδιά που δήθεν του επιτέθηκαν».  

Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, που σήμερα ξεκίνησε τις ερωτήσεις του στον Κορκονέα και θα συνεχίσει αύριο, έκανε λόγο για αδιάσειστα στοιχεία λέγοντα πως «η πραγματικότητα είναι θεμελιωμένη με τρόπο αδιάσειστο και οι δύο αστυνομικοί όσο και αν προσπαθούν να διασκεδάσουν τις ευθύνες τους δεν θα το καταφέρουν».  

Η απολογία του ειδικού φρουρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον φόνο του 16χρονου, θα συνεχιστεί αύριο.   

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/352493-Dolophonia-Gregoropoyloy-O-Korkoneas-epimenei-oti-pyrobolese-ston-aera ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...