Δολοφονία στη Ρόδο: Ανατροπή – Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο

Ο19χρονος θα μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών όπου βρίσκεται και ο 21χρονος

Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, δακτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου βρέθηκαν πάνω στο σίδερο το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι την άτυχη κοπέλα. Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού ο 19χρονος θα μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών όπου βρίσκεται και ο 21χρονος.

Ο 19χρονος αναγνώρισε τα 12 άτομα που του επιτέθηκαν στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα.  Σύμφωνα με το Open, τα 12 άτομα έχουν μπει στο πειθαρχίο της φυλακής και βεβαίως ανάμεσά τους είναι και οι κατηγορούμενοι που χειροδίκησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εκπομπής, ο 19χρονος έχει ζητήσει να μην ασκηθούν διώξεις στους εμπλεκόμενους. Οι αστυνομικοί έχουν μάλιστα συμπεριλάβει στη δικογραφία και τις απολογίες τους. Η δικογραφία που έχει συνταχθεί είναι για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκεται και ένας κρατούμενος, ο οποίος φέρεται να βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο την επίθεση. Η κατηγορία, δε, που τον βαραίνει είναι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο 19χρονος αναγνώρισε τα 12 άτομα που τον χτύπησαν

Τα 12 άτομα που του επιτέθηκαν μέσα στο κελί του αναγνώρισε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο, σύμφωνα με την εκπομπή Top Story του Open TV. Και τα 12 άτομα έχουν μπει στο πειθαρχίο της φυλακής και βεβαίως ανάμεσά τους είναι και οι κατηγορούμενοι που χειροδίκισαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εκπομπής, ο 19χρονος έχει ζητήσει να μην ασκηθούν διώξεις στους εμπλεκόμενους.

Κατά τα άλλα, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι ο 19χρονος κρατούμενος που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Ολες οι πληροφορίες από το βράδυ της Τρίτης συνέτειναν στο γεγονός ότι πράγματι ο 19χρονος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και μάλιστα μετά τον ξυλοδαρμό του από συγκρατούμενούς του στις φυλακές Αυλώνα.

Η αποκάλυψη του ξυλοδαρμού προκάλεσε τη διενέργεια ΕΔΕ με αντικείμενο διερεύνησης τόσο την παραβίαση του κελιού του όσο και τις πιθανές ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αργά το βράδυ της Τρίτης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε επισήμως, κάτι που παγίως δεν συνηθίζεται, ότι ο 19χρονος δεν είχε πέσει θύμα βιασμού, επικαλούμενο μάλιστα και την σχετική ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr ιατρικές πηγές επέμεναν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έφερε ίχνη κακοποίησης συγκεκριμένου τύπου, η οποία απαντάται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις βιασμού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ είχε κυκλοφορήσει η είδηση περί μη βιασμού  η διοικήτρια του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, με επίσημη ανακοίνωσή της συμφωνούσε επί της ουσίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι  «σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018  έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται ‘βιασμός’»

Ωστόσο η επίσημη θέση της διοικήτριας προσθέτει περαιτέρω ερωτήματα, καθώς η λέξη βιασμός εμπεριέχεται σε εισαγωγικά, δίνοντας αυτομάτως πολλαπλή ερμηνεία στη συγκεκριμένη κακοποίηση.  Οι πληροφορίες του ethnos.gr από ιατρικούς κύκλους επέμεναν μετ΄επιτάσεως ότι ο 19χρονος είχε υποστεί συγκεκριμένου είδους σεξουαλική κακοποίηση, ενδεχομένως με τη χρήση αντικειμένου.

Ετσι πήγαν να ξεφορτωθούν την κοπέλα…

Μεταξύ άλλων, η ανακρίτρια τους ρώτησε σχετικά με τα όσα συνέβησαν από το σπίτι και μετά και κατά τη διαδρομή προς την παραλία

Ο 21χρονος φέρεται να είπε:

Για την μεταφορά της κοπέλας: «Τον βοήθησα με την συνεννόηση να την πάμε νοσοκομείο. Οδηγούσε κι εγώ κάθισα πίσω, η κοπέλα μπροστά σκεπασμένη με σεντόνι».

Για το όταν κατάλαβε ότι δεν πάνε νοσοκομείο: «Δεν ρώτησα που πάμε γιατί είμαι χαζός. Παίρνω φάρμακα και καμιά φορά δεν είμαι πολύ καλά. Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Του είπα “όχι έτσι”. Την πέταξε, εγώ δεν βοήθησα, φοβόμουν. Στην αρχή πήγε στα βράχια και την έσπρωξε μετά στο γκρεμό. Ήταν ψυχρός και με απείλησε. Γυρίσαμε και πέταξε τα πράγματα. Δεν είδα τι έκανε γύρισε μετά από λίγο και φύγαμε. Τις επόμενες ημέρες με είχε από κοντά. Μου είπε διάφορα. Αυτός τη σκότωσε…

Ο 19χρονος από την πλευρά του φέρεται να είπε μπροστά στην ανακρίτρια:

Για την μεταφορά της φοιτήτριας; «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε κι εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά. Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω “πού πας;” Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου. “Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή”, μου είπε ο φίλος μου. Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Οταν γυρίσαμε σπίτι μου είπε “καθάριζε”. Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Επρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα».

ethnos.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...