Δραγασάκης: Το ΔΝΤ ζητεί να φορολογήσουμε τους φτωχούς

«Αν επιμείνει θα έχουμε σύγκρουση»

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητεί απλώς να μειωθεί το αφορολόγητο, ζητεί να φορολογήσουμε τους φτωχούς, για να μειώσουμε τη φορολογία των πλουσίων», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι αν επιμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα, θα έχουμε σύγκρουση, πώς να το κάνουμε; Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να το κάνει αυτό». Ακόμα, ο Γιάννης Δραγασάκης πρόσθεσε ότι «το να μειώσουμε κατά τι το αφορολόγητο και να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν αυτό για να κάνουμε άλλα μέτρα κοινωνικά ισοδύναμα, αυτό θα το συζητήσουμε».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, αλλά πλέον από καλύτερες θέσεις, στον απόηχο του Eurogroup.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι η συμφωνία η οποία θα επιτευχθεί θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα υπάρχει νέα λιτότητα».

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα «αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα και πλέον μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση».

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ ρητά και ευθέως είπε ότι μπορούμε να περάσουμε σε μία φάση που η έμφαση δεν θα είναι στη λιτότητα αλλά στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι στη νέα φάση, η έμφαση θα είναι στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και τις στοχευμένες ελαφρύνσεις.

Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι στο Eurogroup ελήφθη μια απόφαση που δρομολογεί την τελική συμφωνία, ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουμε δρόμο μπροστά μας όμως, η μάχη συνεχίζεται». Επεσήμανε δε ότι «με τη συμφωνία που θα επιτευχθεί, η πλειονότητα των νοικοκυριών θα είναι ωφελημένη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε «βέλη» κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας τους ότι υπερασπίζονται τις πολιτικές της περιόδου 2010-2014, τη στιγμή που πρώην στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές ήταν λανθασμένες.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ανεργία μειώθηκε σημαντικά, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό, και επεσήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα πλέον, θα είναι οι επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271897-Dragasakes-To-DNT-zetei-na-phorologesoyme-toys-phtochoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...