Δυτική Ελλάδα:Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τρία νέα έργα εξωστρέφειας και διεθνικής συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων έρευνας-τεχνολογίας.

Τρία νέα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2007-2013) με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω της συνεργασίας με φορείς Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Τα έργα αυτά, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», μετά από την προκήρυξη της δράσης «Διεθνικές Συνεργασίες Επιχειρήσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011.

Βασικός στόχος της δράσης «Διεθνικές Συνεργασίες Επιχειρήσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» αποτελεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης και  της ποιότητας ζωής μέσω  της υλοποίησης έργων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε συγκεκριμένους τομείς και δραστηριότητες που:
  1. Ενδιαφέρουν τον παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συμβάλουν άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών και στη διείσδυση σε νέες αγορές,
  2. Υποστηρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας σε διάφορους τομείς όπως υγεία, ενεργειακή πολιτική, περιβαλλοντική πολιτική, μεταποίηση, υγεία κ.λπ.
  3. Παράγουν νέα γνώση που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Πρέπει να τονισθεί ότι η προκήρυξη των δράσεων διεθνικής συνεργασίας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί το αποτέλεσμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πρόγραμμα LEAD ERA που υλοποιείται στο πλαίσιο ERANET της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πρόγραμμα Πλαίσιο 7), με σκοπό τη συνεργασία των επιχειρήσεων των συνεργαζόμενων Περιφερειών για τη διενέργεια ερευνητικών και τεχνολογικών έργων στους τομείς του e-Health, Βιώσιμες Κατασκευές, Έξυπνα Υφάσματα, Ανακύκλωση, Βιο-υλικά και Ανανεώσιμες Ενέργειες.

Κατά τον 1ο κύκλο προκήρυξης της δράσης ενίσχυσης της διεθνικής συνεργασίας των επιχειρήσεων εντάχθηκαν συνολικά τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 995.661 € και συνολικής δημόσιας δαπάνης (επιχορήγησης) 691.740 €.

Τα έργα στόχο έχουν την ανάπτυξη και υιοθέτηση από τι] ]>



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...