Δωρεάν online μαθήματα από το πανεπιστήμιο Κρήτης

 Δωρεάν online μαθήματα από το πανεπιστήμιο Κρήτης
Πολλά ξένα πανεπιστήμια έχουν προχωρήσει στην παροχή δωρεάν μαθημάτων μέσω διαδικτύου σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο. Την πιο πάνω πρακτική υιοθέτησε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 Συγκεκριμένα το τμήμα Φυσικής με τη βοήθεια των τεχνολογικών δυνατοτήτων του διαδικτύου αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον ακόλουθο κύκλο τριών πανεπιστημιακών μαθημάτων σύγχρονης Φυσικής:
o «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική», Διδάσκων: Σ. Τραχανάς
o «Εισαγωγή στη Σχετικιστική Φυσική, τα Στοιχειώδη Σωμάτια και την Κοσμολογία», Διδάσκων: Θ. Τομαράς
o «Από τα Κουάρκ μέχρι το Σύμπαν», Διδάσκων: Ε.Ν. Οικονόμου

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα δεν έχουν παρά να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση https://opencourses.physics.uoc.gr/login/index.php, ώστε να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό χρήστη.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.

Όσοι παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα , σε περίπτωση που το επιθυμούν , να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το τμήμα Φυσικής έχει προγραμματίσει να δοθεί η δυνατότητα γραπτής εξέτασης σε κάθε μάθημα με τη μορφή μίας προόδου και ενός τελικού διαγωνίσματος σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας.

Στους επιτυχόντες θα δοθεί η σχετική βεβαίωση υπογεγραμμένη από το διδάσκοντα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής.

Στους διακριθέντες στις εξετάσεις θα δοθούν, εάν το επιθυμούν, συστατικές επιστολές από τους διδάσκοντες.

Για τους διαδικτυακούς φοιτητές θα δημιουργηθούν εξεταστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κύπρο, και φυσικά στο Ηράκλειο.

Και στα τρία μαθήματα θα γίνει μία υποχρεωτική πρόοδος το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου 2013 ενώ το τελικό διαγώνισμα θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου 2014.

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν το κέντρο εξέτασης στο οποίο επιθυμούν να παρουσιαστούν στις αρχές Νοεμβρίου 2013.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...