Δωρεά (και) σε γαλλική ακροδεξιά οργάνωση είχε κάνει ο δράστης της σφαγής της Νέας Ζηλανδίας

Δωρεά (και) σε γαλλική ακροδεξιά οργάνωση είχε κάνει ο δράστης της σφαγής της Νέας Ζηλανδίας

Το γαλλικό, ακροδεξιό, ριζοσπαστικό κίνημα Generation Identitaire έλαβε δύο δωρεές από τον μακελάρη του Κράιστσερτς, τον Σεπτέμβριο του 2017, συνολικού ύψους 1.000 ευρώ, χρήματα που στάλθηκαν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος πλέον έχει κλείσει.

“Βρήκαμε δύο αποδείξεις δωρεών, συνολικού ύψους 1.000 ευρώ”, είπε ένας εκπρόσωπος του GI, ο Ρομέν Εσπινό, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί σε αυστριακές εφημερίδες. “Λάβαμε αυτές τις πληροφορίες χθες αργά το βράδυ και σήμερα το πρωί τις μεταβιβάσαμε στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI)”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, οι λογαριασμοί της GI έκλεισαν επειδή άλλαξε τράπεζα. Οι δωρεές, που έγιναν διαδικτυακά, είχαν περάσει από μια τρίτη εταιρεία, την Stripe, η οποία εντόπισε στις αποδείξεις της το όνομα του Μπρέντον Τάραντ.

Ο Αυστραλός εξτρεμιστής, που αυτοαποκαλείται “φασίστας”, σκότωσε στις 15 Μαρτίου 50 ανθρώπους σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Εσπινό τόνισε ότι η οργάνωση δεν είχε καμία επαφή με τον Τάραντ, εξηγώντας ότι η δωρεά ήταν διαδικτυακή και “ο καθένας μπορεί να το κάνει, οπουδήποτε και αν βρίσκεται στον πλανήτη”. Σημείωσε ότι δεν συμμερίζεται με κανέναν τρόπο τις απόψεις του Αυστραλού, τον οποίο χαρακτήρισε “τρομοκράτη”. Η GI εκτιμά ότι με τη δωρεά του ο Τάραντ “ήλπιζε να ωθήσει την κυβέρνηση (σ.σ. της Γαλλίας) να μας επιτεθεί και να προκαλέσει μια ριζοσπαστική αντίδραση από την πλευρά μας”.

Ο Τάραντ είχε κάνει άλλη μια δωρεά, ύψους 1.500 ευρώ, στο αυστριακό κίνημα IBO, μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και ερευνάται από τις αυστριακές αρχές.

Την Τετάρτη η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει τρόπους για τη “διάλυση” της GI, μετά την πρόσφατη, αντιμεταναστευτική κινητοποίηση των μελών της στη στέγη ενός κυβερνητικού κτιρίου στο Παρίσι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/359198-Dorea-kai-se-gallike-akrodexia-organose-eiche-kanei-o-drastes-tes-sphages-tes-Neas-Zelandias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...