Είκοσι βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων αποκτά η Αθήνα

Είκοσι βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων αποκτά η Αθήνα
Ο πρώτος εν λειτουργια κάδος βρίσκεται στου Γουδή για να εξυπηρετούνται τα δύο νοσοκομεία της περιοχής
Σχέδιο για να απαλλαγεί η Αθήνα από τις οσμές, τις σκισμένες σακούλες και τους κινδύνους που επομένως δημιουργούνται βάζει σε εφαρμογή ο Δήμος Αθηναιών προχωρώντας μέχρι τον Απρίλιο στην εγκατάσταση συνολικά είκοσι βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές.

Ο πρώτος κάδος τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή, στην πλατεία του Αγίου Θωμά, στου Γουδή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δύο νοσοκομεία (Λαϊκό, Παίδων) της περιοχής.

Οι κάδοι, μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται θαμμένοι σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το πεζοδρόμιο και το μόνο που θα φαίνεται στην επιφάνεια θα είναι η είσοδος – χοάνη όπου οι πολίτες θα πετούν τα απορρίμματα.

Οι κάδοι αυτοί υπολογίζεται ότι μπορούν – με το σύστημα συμπίεσης που διαθέτουν – να χωρέσουν το περιεχόμενο περίπου 45 συμβατικών κάδων.

Οι υπόλοιποι 19 κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται πολλά απορρίμματα όπως στον Πύργο Αθηνών, στην Υμηττού 123-125, στη συμβολή Παπαδά και Άντερσεν, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στα τρία νεκροταφεία της πόλης, στη συμβολή των οδών Αιγινήτου και Σισίνη, στην Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων και αλλού.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...