Είμαστε παιδιά του Ομήρου, της Ισμήνης Μαρτίνη

Είμαστε παιδιά του Ομήρου, της Ισμήνης Μαρτίνη

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

 

Το βιβλίο της Ισμ. Μαρτίνη είναι μια συγκέντρωση, καταγραφή και ταξινόμηση, ανά θεματική κατηγορία, των στοιχείων που συνθέτουν τον ομηρικό κόσμο: Τον φυσικό και των νοημάτων. Των νοημάτων που προβάλλουν ξεκάθαρα, αλλά κι εκείνων που ο ποιητής κρύβει αριστοτεχνικά

Η εργασία σκοπεύει μέσα από την παράθεση των στοιχείων, να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασύνθεσης του ομηρικού κόσμου στο σύνολό του και όχι αποσπασματικώς, επιδιώκοντας συγχρόνως να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα του Έλληνος ανθρώπου, τα οποία παρέμειναν αναλλοίωτα στον χρόνο.

Ειδικότερα, καταγράφονται:

1. Τα στοιχεία που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον: Αστρονομικά, μετεωρολογικά και γεωλογικά φαινόμενα, ουράνια σώματα, στοιχεία του τοπίου της ξηράς, αλλά και της θάλασσας, τα φυτά και τα ζώα.

2. Τα αντικείμενα που κατασκευάζει με τέχνη ο ομηρικός άνθρωπος: Αντικείμενα καθημερινής χρήσεως, αντικείμενα πολυτελούς κατασκευής, τέχνεργα, ενδύματα, κτίσματα, πλοία και όπλα.

3. Πόλεις και τόποι.

Καταγράφονται ιδέες, αντιλήψεις, σκηνές που φωτογραφίζουν στιγμές από τον καθημερινό βίο, αλλά και αυτές που αποτυπώνουν με συγκλονιστικό τρόπο τα συναισθήματα και τον ανθρώπινο πόνο.

Ο ομηρικός και ο σύγχρονος κόσμος συνδέονται αρμονικά με γέφυρα την ελληνική γλώσσα, συρρικνώνοντας τον χρόνο, θυμίζοντάς μας ότι ο Όμηρος βρίσκεται παντού γύρω μας, τροφοδοτώντας τον νου με έμπνευση και φαντασία.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την Createspace και η αγορά του γίνεται διαδικτυακά.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/345664-Eimaste-paidia-toy-Omeroy-tes-Ismenes-Martine ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...