Είναι απόγευμα; Μην παίρνετε αποφάσεις!

Είναι απόγευμα; Μην παίρνετε αποφάσεις!

Είναι απόγευμα και προσπαθείτε να πάρετε μια απόφαση; Αφήστε το καλύτερα για άλλη στιγμή! Ο Ντάνιελ Πινκ, συγγραφέας και δημοσιογράφος, στο βιβλίο του «Τα επιστημονικά μυστικά του σωστού timing» αναφέρεται στην «κρυμμένη αρχιτεκτονική» της καθημερινότητάς μας. Στο βιβλίο που βασίζεται στην έρευνα δύο κοινωνιολόγων-ερευνητών του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κορνέλ, δυο επιστήμονες ο Μάικλ Μέισι και ο Σκοτ Γκόλντερ έθεσαν στο μικροσκόπιο περί τα 500 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα εκατομμυρίων ανθρώπων για να μελετήσουν το συναισθηματικό περιεχόμενό τους.

Το γενικό συμπέρασμα είναι διασκεδαστικό, αλλά και χρήσιμο. Οι επιστήμονες  διαπίστωσαν ότι το πρωί τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, ενώ όσο περνά η μέρα οι άνθρωποι γίνονται πιο επιφυλακτικοί, για να γίνουν μέχρι και… ηττοπαθείς όταν φθάσει το απόγευμα. Ωστόσο, στο τέλος της μέρας, το ηθικό τους αποκαθίσταται αρκετά και ξαναβλέπουν με θετικό βλέμμα τη ζωή.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι πως αυτό το φαινόμενο να είμαστε αισιόδοξοι το πρωί, απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι το απόγευμα και ξανά αισιόδοξοι το βράδυ, ισχύει για όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Γης! Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το χρώμα του δέρματός τους, το κοινωνικό τους status, όλοι οι άνθρωποι βιώνουν αυτή την ξαφνική μετάπτωση συναισθημάτων.

Επομένως, όπως είναι προφανές, όλα, ακόμα και οι αποφάσεις μας, είναι ζήτημα καλού timing! (σωστής στιγμής). Γι΄αυτό , σε κάθε περίπτωση, κάντε κάτι άλλο το απόγευμα και… αφήστε τις αποφάσεις για το πρωί!

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/352941-Einai-apogeyma-Men-pairnete-apophaseis ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...