Είχε Φορτούνη και… cojones ο Ολυμπιακός!

Είχε γκίνια, αλλά απάντησε με Φορτούνη και καρδιά! Χάνοντας ευκαιρίες στο α’ μέρος και μένοντας πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός γύρισε τούμπα τη Ριέκα (2-1) και με γκολ στο 93′ πήρε προβάδισμα πρόκρισης. 

Μπορεί ο Μπέσνικ Χάσι να αποφάσισε στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν για τον Ολυμπιακό να παραταχθεί χωρίς τον Φορτούνη, αλλά αυτός απέδειξε γιατί θεωρείται και είναι ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων».

Ο 25χρονος περνώντας στο ματς στο 66′ χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα και ένα άγγιγμα της μπάλας για να ξεκλειδώσει τη Ριέκα προσφέροντας την ασίστ στον Οφόε και για… κερασάκι στην τούρτα από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση για να φτάσει τελικά ο Ολυμπιακός στην ανατροπή και να επικρατήσει τελικά 2-1 της Ριέκα, με το… buzzer-beater του Ρομαό στο 93′.

Με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν το σοκ, καθώς αφού έχασαν σωρεία ευκαιριών στο α’ μέρος και χωρίς να απειληθούν στο παραμικρό σε αυτό το χρονικό διάστημα, δέχθηκαν το γκολ από τον Χέμπερ (που ήταν η μισή Ριέκα) στο 42′, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 83′ αποβλήθηκε (σωστά) με δεύτερη κίτρινη Ζούτα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτα να «σφυροκοπά» αδιάκοπα. Μέσα σε όλα, οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι στο 90′ σε κεφαλιά του Ανδρούτσου και στο 95′ ο Μπεν ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τσβάιερ δεν υπέδειξε την παράβαση.

Πώς έπαιξε:

Το ερωτηματικό των τελευταίων ημερών που ήταν η ετοιμότητα του Οτζίτζα Οφόε απαντήθηκε από τον Μπέσνικ Χάσι, που τον χρησιμοποίησε κανονικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας δίπλα του επίσης τον νεοφερμένο, Γκιγιόμ Ζιλέ.

Η απόφαση αυτή έφερε στο κέντρο της άμυνας τον Ρομαό, ενώ έγινε η έκπληξη με τον Φορτούνη να μένει στον πάγκο, ως δεκάρι να χρησιμοποιείται ο Μάριν, ενώ στα πλάγια ήταν οι Σεμπά και Καρσελά, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπεν.

Το ματς

Με έναν προφανή στόχο παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ.Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, αφού πιέζοντας πολύ ψηλά την άμυνα των Κροατών, θέλησε να τους υποχρεώσει στο εύκολο λάθος και να πετύχει πολύ γρήγορα ένα γκολ που θα διαμόρφωνε διαφορετικά δεδομένα στο ματς.

Οι Πειραιώτες με τον Μάριν ως «δεκάρι» άρχιζαν να βρίσκουν ρυθμό, ο Οφόε παρά το γεγονός ότι είχε πολλές προπονήσεις έδειχνε ικανός για να κάνει τη διαφορά και μόλις από το 7’, οι γηπεδούχοι άρχισαν τις πολύ συχνές επισκέψεις στην εστία της Ριέκα, με τον Μπεν όμως να μην εκμεταλλεύεται στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο την πάσα του Καρσελά σουτάροντας άουτ.

Ωστόσο, η Ριέκα υπενθύμισε μόλις στο 9’ ότι μόνο ακίνδυνη δεν είναι, καθώς ο Χέμπερ που ήταν «όλα τα λεφτά» για την επίθεση της ομάδας του, έφυγε στην πλάτη του Κούτρη, το σουτ που έκανε όμως ήταν άστοχο, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Καπίνο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν το… αφεντικό του ματς και στο 12’ έχασε τρομερή ευκαιρία, όταν ο Μπεν με έξυπνη πάσα βρήκε τον Σεμπά, αλλά ο Βραζιλιάνος στο τετ-α-τετ με τον Σλούγκα νικήθηκε, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Ήρωας Σλούγκα, μοιραίος Μπεν

Όσο κι αν ήταν θετικός στις κινήσεις του ο Μπεν, από τη στιγμή που είναι επιθετικός του Ολυμπιακού και δεν μπορεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ, αυτομάτως συγκαταλέγεται στους μοιραίους. Από το 30’ μέχρι το 40’ η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι κατάφερε να δημιουργήσει τρεις κλασικές ευκαιρίες, με τον Μπεν στη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού να μην μπορεί να νικήσει με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή τον Σλούγκα που μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 32’ ήταν η σειρά του Μάριν να νικηθεί από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, ενώ στο 40’ ο Μπεν και πάλι με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή έστειλε στα… σκουπίδια την υπέροχη ασίστ του Οφόε. Όλα ήταν… ιδανικά για να επιβεβαιωθεί ο νόμος του ποδοσφαίρου και αυτό έγινε στο 42’.

Τιμωρία από Χέμπερ

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ριέκα, Χέμπερ, που ξεχώριζε στη μεσοεπιθετική γραμμή των Κροατών, πήρε την πάσα από τον Γκαβράνοβιτς με ωραία ενέργεια έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι και με δυνατό, ευθύβολο σουτ νίκησε τον Καπίνο για να ανοίξει το σκορ, σοκάροντας παράλληλα το «Γ. Καραϊσκάκης».

Μάλιστα, στο 45’ ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να κάνει και το 2-0, αφού πέρασε τον Κούτρη (που πέρασε δύσκολο βράδυ), βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά αυτή τη φορά ο διεθνής γκολκίπερ βγήκε νικητής, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η… απάντηση του Φορτούνη

Ήταν σχεδόν αδύνατο για τον Ολυμπιακό στο β’ ημίχρονο να πιάσει την ομαδική απόδοση που έπιασε κατά τη διάρκεια του α’ μέρους, πόσω μάλλον όταν έπρεπε να διαχειριστεί το ψυχολογικό βάρος του 0-1, κόντρα στη ροή που είχε επιβάλλει. Η φαντασία και η άνεση στις κινήσεις έλειπαν, οπότε ο Μπέσνικ Χάσι ακολούθησε το μονόδρομο που μόνος του είχε επιλέξει.

Αυτός δεν ήταν άλλος πέραν της χρησιμοποίησης του Κώστα Φορτούνη, που ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τον καλό μεσοεπιθετικό, ώστε να κάνει το κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, μία ενέργεια και μία πάσα του 25χρονου, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να σκοράρουν. Με μια τρομερή προσποίηση από τη δεξιά πτέρυγα, άφησε «άγαλμα» όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Οφόε, με τον Βέλγο να μην αστοχεί κάνοντας από το ύψος του πέναλτι το 1-1.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο – Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης – Ζιλέ, Οφόε (79’ Ανδρούτσος) – Καρσελά, Μάριν (75’ Πάρντο), Σεμπά (65’ Φορτούνης) – Μπεν.

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα – Βέτσοβιτς, Τζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα – Μπράνταριτς, Μάλες – Χέμπερ (88’ Μάρτιτς), Μίτσιτς, Γκοργκόν (77’ Τσίρνιτς) – Γκαβράνοβιτς (72’ Γέλιτς)

Διαιτητές: Φέλιξ Τσβάιερ
Α’ βοηθός: Μάρκο Ασμίλερ, β’ ο
Β’ βοηθός: Γιαν Σέιντελ
Επιπρόσθετοι: Ντάνιελ Σίμπερτ, Πάτρικ Ίτριχ
Τέταρτος: Ράφαελ Φολτίν.

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...