Εβραίοι εναντίον Εβραίων στην Γερμανία;

Εβραίοι εναντίον Εβραίων στην Γερμανία;

Αρκετός λόγος και συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες στα Γερμανικά ΜΜΕ για μια εγχώρια πολιτική εξέλιξη που πράγματι έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η ανακοίνωση της ίδρυσης της ένωσης «Εβραίοι στο ΑfD», τράβηξε πράγματι την προσοχή του γερμανικού κοινού αλλά και δέχθηκε ουκ ολίγες επικρίσεις πολλών εβραϊκών οργανώσεων στην Γερμανία. Μην μας διαφεύγει της προσοχής, ότι το AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία) είναι το κόμμα που έχει χαρακτηριστεί ως ακραίο και φασιστικό.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ωστόσο, σχολιάζοντας το γεγονός, τόνισε ότι “δεν έχει τίποτε εναντίον”! Προς το παρόν, η Κίνηση έχει είκοσι μέλη. Πρόκειται κυρίως για Γερμανούς πολίτες που μετακόμισαν κυρίως από την πρώην Σοβιετική Ένωση, μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ.

«Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα», λέει ένας από τους ιδρυτές της ομάδας. Και ποιο είναι αυτό; Το διευκρινίζει ο ίδιος: “Είμαι Εβραίος, μέλος της ομάδας από το εξωτερικό και μέλος της δήθεν ξενοφοβικής “Εναλλακτικής για τη Γερμανία”.

Οπότε, είμαστε εμείς τρελοί, ή είναι τρελή η Μέρκελ;” Αναμφίβολα, μπορεί να το έθεσε ρητορικά το ερώτημα ο εκ των συνιδρυτών της Κίνησης, όμως το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μεγάλη συζήτηση στο εξής στην πολιτική και όχι μόνο ζωή της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή όμως, 17 εβραϊκές οργανώσεις και ενώσεις της χώρας, σε μια κοινή δήλωσή τους, επέκριναν έντονα την εν λόγω πρωτοβουλία, πράγμα που οδηγεί μαθηματικά σε διαίρεση των Εβραίων στην Γερμανία. “Το AfD είναι ένα κόμμα που τρέφει μίσος εναντίον των Εβραίων, μέχρι που αρνείται το Ολοκαύτωμα. Το AfD είναι ένα μη δημοκρατικό κόμμα που περιφρονεί τους ανθρώπους και είναι αρκετά δεξιό ριζοσπαστικό.

Αυτό το κόμμα δεν είναι για τους Εβραίους στη Γερμανία” αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση, την οποία συνυπογράφουν το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία, η Ένωση των παραδοσιακών Εβραίων και λόγιοι.

Ως απάντηση σε αυτές τις επικρίσεις, ο αντιπρόεδρος του κόμματος “Εναλλακτική για την Γερμανία”, δήλωσε: «Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων είναι διαμετρικά αντίθετο με εμάς. Η εβραϊκή κοινότητα στη Γερμανία έχει ανάγκη τη βοήθεια της κυβέρνησης, και απορρίπτουν εμάς. Η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι η αιτία διαίρεσης Εβραίων στη Γερμανία”.

Η δημιουργία όμως αυτής της Κίνησης, είχε και άλλες προεκτάσεις. Φέρνει σε δύσκολη θέση την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς προκάλεσε και νέες τριβές για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Οι εκπρόσωποί της Κίνησης των Εβραίων εμιγκρέ, κατηγόρησαν την καγκελάριο, ότι συμπεριφέρθηκε με δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στην Γερμανία.

Σε εκείνους (Εβραίοι της ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι βρίσκονται τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα) ούτε καν έδωσε σημασία, ενώ οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν τα τελευταία τρία χρόνια, αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά.

Λαμβάνουν μεγάλη βοήθεια για την κοινωνική τους ένταξη. Στη Γερμανία, όπως είναι γνωστό, η θρησκεία (θρησκευτικές ενώσεις και αιρέσεις του Καθολικισμού κυρίως) είναι άμεσα εμπλεκόμενη με την πολιτική. Πρωτεστάντες και Καθολικοί χριστιανοί, συμβάλλουν αν όχι χαράσουν πολιτικές κατευθύνσεις και γραμμές κυβερνητικών κομμάτων.

Η νέα αυτή εξέλιξη, έρχεται να αναμοχλεύσει αυτή την κατάσταση. Μέχρι τώρα, είχαμε χριστιανούς εναντίον χριστιανών. Τώρα, κατά τα φαινόμενα θα έχουμε και Εβραίους εναντίον Εβραίων στην Γερμανία. Πρόσφατα, σ´ ένα συνέδριο Γερμανών Προτεσταντών, ανακοινώθηκε ότι καμιά αντιπροσωπεία «Χριστιανών της AfD» δεν θα προσκληθεί στο συνέδριο τον επόμενο χρόνο!

Απαντώντας ο αναπληρωτής εκπρόσωπος AfD στην Bundestag Φόλκερ Μιντς και εκπρόσωπος των Χριστιανών στην AfD, τόνισε ότι αδυνατεί να κατανοήσει αυτή την απόφαση. Δεν είναι μόνο πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα κόμματος της AfD είναι συμβατό με τη χριστιανική πίστη, αλλά θεωρεί επίσης ότι: “Το AfD είναι ένα πολιτικό κόμμα που προστατεύει τους Εβραίους στη Γερμανία”.

Απόστολος Ρόσσιος

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/344715-Ebraioi-enantion-Ebraion-sten-Germania ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...