Εγκληματικές ευθύνες του Κ. Αγγελόπουλου

Εγκληματικές ευθύνες του Κ. Αγγελόπουλου

Με δισεκατομμύρια ευρώ στις ελβετικές τράπεζες από τα υπερκέρδη της βιομηχανίας, άφησε το ρεύμα απλήρωτο!

Για το λουκέτο στην Χαλυβουργική

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ δισεκατομμυρίων ευρώ και τεράστιες ποσότητες χρυσού που προέρχονται από τα υπερκέρδη μιας από τις μεγαλύτερες και εμβληματικές βιομηχανίες της χώρας, την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, λιμνάζουν στις ελβετικές τράπεζες.

Δεν πρόκειται για αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά για πραγματικότητα την οποία αποκαλύπτουν οι δικογραφίες από την επίμαχη περίοδο που ξέσπασε εμφύλια διαμάχη στην οικογένεια Αγγελοπούλου.

Γι’ αυτό οι ευθύνες του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για το λουκέτο στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ είναι εγκληματικές.
Πρόκειται για μια μεθοδευμένη χρεοκοπία την οποία ο ίδιος είχε το θράσος να προαναγγείλει με συνέντευξη του δυο 24ωρα πριν η ΔΕΗ διακόψει την παροχή ρεύματος για χρέη 31,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα αστείο ποσό σε σχέση με τα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων που αποκόμισαν οι Αγγελοπουλαίοι από την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.

Αλλά ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν ενδιαφέρεται για την εμβληματική βιομηχανία που έκανε πάμπλουτη την οικογένειά του ούτε για τους εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο.

Αυτό που ο ίδιος είπε χωρίς ντροπή είναι ότι έπρεπε να είχε κλείσει την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ πολύ πριν.
Η περίπτωση Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου δικαιώνει αυτούς που επισημαίνουν ότι η χώρα μας δυστυχώς δεν διαθέτει εθνική αστική τάξη.

Μόνο αεριτζήδες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Αυτοί έχουν ανάγει σε δόγμα τη φυγάδευση των κεφαλαίων σε ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους και στη συνέχεια αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπήσουν ρίχνοντας φέσι στις τράπεζες.
Η μεθοδευμένη χρεοκοπία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ φέρει προ των ευθυνών τους και όλους τους μεγαλόσχημους τραπεζίτες που δεν φρόντισαν εγκαίρως να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών.

Οι οφειλές της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες ξεπερνούν τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει χορηγήσει δάνεια διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία του Κ. Αγγελόπουλου χωρίς καμία ουσιαστική εγγύηση.

Γιατί το οικόπεδο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ το οποίο είναι ενεχυριασμένο στην τράπεζα δεν έχει καμια αξία αφ’ ενός γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης και αφ’ εταίρου γιατί το διαπερνάει ένας χείμαρρος και είναι ακατάλληλο ακόμα και για βιομηχανική χρήση.

Τα υπόλοιπα διακόσια εκατομμύρια ευρώ η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ τα οφείλει στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, την ALPHA και την EUROBANK οι οποίες βέβαια όπως και η ΕΘΝΙΚΗ δεν έκαναν μέχρι τώρα καμια κίνηση για να διασφαλίσουν το συμφέρον των τραπεζών.

Με πρόσχημα τις δικαστικές διαφορές που έχει με τα παιδιά του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν προβαίνει σε καμία απολύτως κίνηση για τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.

Ακόμα και μετά τη διακοπή της παροχής ρεύματος αδιαφορεί για τη τύχη της εμβληματικής αυτής βιομηχανίας και το μόνο που υπόσχεται είναι να δώσει ένα μισθό και το δώρο στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Ο βασικός μέτοχος παριστάνει τον αμέτοχο, σφυρίζοντας αδιάφορα για τα χρέη προς τις τράπεζες που υπερβαίνουν τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ και τις οφειλές 31,4 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Η παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών και βεβαίως της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση του σκανδάλου της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ είναι επιβεβλημένη.

Εκτός ηλεκτροδότησης από τα μεσάνυχτα για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 31,4 εκατ. ευρώ
Εκλεισε ο διακόπτης ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου στην ιστορική βιομηχανία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 31,4 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο επιτηρητής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ βρέθηκε στην Ελευσίνα, στις εγκαταστάσεις της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, όπου και προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανεργοποίηση από τη ΔΕΗ των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν στο αίτημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που έχει φτάσει ήδη στον Διαχειριστή, σύμφωνα με το οποίο: Η Επιχείρηση από τη Δευτέρα δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε νέα χρέωση από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ με αποτέλεσμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει στη διακοπή παροχής ρεύματος στο εργοστάσιο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το «ναυάγιο» της τελευταίας ευκαιρίας για την εξεύρεση λύσης ώστε η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ να συνεχίσει να προμηθεύεται ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349473-Egklematikes-eythynes-toy-K-Aggelopoyloy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...