Εθνική Εφήβων: Με φόντο την πρωτιά κόντρα στη Λιθουανία

Εθνική Εφήβων: Με φόντο την πρωτιά κόντρα στη Λιθουανία

Μπάσκετ

Η Εθνική Εφήβων επιστρέφει στη δράση μετά το ρεπό που είχε τη Δευτέρα (31/7) και αντιμετωπίζει τη Λιθουανία, όπου με νίκη κατακτά την πρωτιά στον τρίτο όμιλο.

Η Ελλάδα έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο σε αυτό το τουρνουά, με τους Δημήτρη Μωραΐτη και Γιώργο Καλαϊτζάκη να είναι οι πρώτοι σκόρερ της με 19 και 17,5 πόντους αντίστοιχα.

Με τους δύο της γκαρντ σε εξαιρετική κατάσταση άλλωστε πήρε τη νίκη απέναντι στη Σλοβενία την πρώτη αγωνιστική και στη Φινλανδία τη δεύτερη.

Η Εθνική μας με νίκη κατακτά την πρωτιά του ομίλου και θα τεθεί αντιμέτωπη με την τέταρτη ομάδα του τέταρτου ομίλου, στον οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι Βοσνία, Γαλλία, Λετονία και Σλοβακία.

Η σημερινή αντίπαλος της Ελλάδας, Λιθουανία, στην πρώτη αγωνιστική γνώρισε βαριά ήττα από τη Φινλανδία με 82-62, ενώ την αμέσως επόμενη έδειξε τα… δόντια της κόντρα στη Σλοβενία, επικρατώντας με 75-57. Πρώτοι σκόρερ μέχρι στιγμής για τους αντιπάλους μας είναι οι Ουλέτσκας και Βελίτσκα με 13,5 πόντους ανα αγώνα έκαστος.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ομάδα σε επιθετική συγκομιδή μέχρι στιγμής στο τουρνουά, με το σύνολο του Γιώργου Βλασσόπουλου να σκοράρει κατά μέσο όρο 81 πόντους, ενώ από την άλλη η Λιθουανία δεν έχει ξεκινήσει το ίδιο καλά, έχοντας μόλις 68,5.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς το γεγονός πως οι 99άριδες της Λιθουανίας μετράνε δύο σερί ασημένια μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, το πρώτο ως παίδες το 2015 και το δεύτερο ως έφηβοι (μαζί με τους γεννημένους το 1998) το 2016.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/295082-Ethnike-Ephebon-Me-phonto-ten-protia-kontra-ste-Lithoyania ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...