Ειδικό Τιμολόγιο εξετάζουν τα ΕΛΤΑ για τις εφημερίδες

Θετική εξέλιξη επιφύλαξε η απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη σε ερώτηση του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη που αφορούσε την πρόσφατη άρση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους των επαρχιακών εφημερίδων και περιοδικών.

Ο Βουλευτής με την ερώτηση του είχε προτείνει να ισχύσει ειδικό μειωμένο τιμολόγιο με απόφαση των ΕΛΤΑ ώστε το κόστος να επανέλθει στα επίπεδα πριν την άρση της ατέλειας, προκειμένου να μην θιγούν οικονομικά οι σύλλογοι και φορείς, αλλά και να διατηρηθεί η εκδοτική τους δραστηριότητα.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης είχε επικαλεστεί τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Αιτωλοακαρνανία η άρση ειδικών μειωμένων τιμολογίων ταχυδρομικής διακίνησης εφημερίδων ή περιοδικών των συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων αφού από τις αρχές Αυγούστου αναγκάζονται να πληρώνουν στο ακέραιο όλο το ποσό των ταχυδρομικών τελών.
«Η συγκεκριμένη απόφαση, θα αποτελέσει την χαριστική βολή για τη βιωσιμότητα των επαρχιακών εφημερίδων αφού τις επιβαρύνει με δυσβάσταχτα κόστη για τις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και κατ’ επέκταση σε σταδιακό μαρασμό και εξαφάνιση.», είχε επιπλέον επισημάνει ο κ. Μακρυπίδης.
Η πρόταση του Βουλευτή υιοθετείται αυτούσια όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη, στην οποία αναφέρει ότι τα ΕΛΤΑ εξετάζουν τη διαμόρφωση ενός ειδικού τιμολογίου για τη διακίνηση εφημερίδων και περιοδικών εκδοτών, που σήμερα καταβάλλουν εξ΄ ολοκλήρου τα ταχυδρομικά τέλη.
Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός επικαλείται ενημερωτικό σημείωμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σύμφωνα με το οποίο τα ΕΛΤΑ, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της ταχυδρομικής αγοράς, εξετάζουν τη διαμόρφωση ενός ειδικού πλαισίου για την τιμολόγηση εφημερίδων και περιοδικών εκδοτών, που δεν εμπίπτουν στο νέο καθεστώς.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...