Εικόνες ντροπής από τις ουρές στον ΟΑΕΔ Σύρου (Εικόνες και Βίντεο)

Απαράδεκτες ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα στον ΟΑΕΔ Σύρου, όπου επικράτησε ένταση εξαιτίας του συνωστισμού εκατοντάδων ανέργων, πολλοί εκ των οποίων από γειτονικά νησιά.

Πλήθος κόσμου σχημάτισε ουρές έξω από το υποκατάστημα από τις 8 το πρωί για να καταφέρει να εξυπηρετηθεί. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την Μύκονο αλλά πήγαν στη Σύρο γιατί, στον μοναδικό υπάλληλο του ΟΑΕΔ στο νησί των ανέμων, δεν ανανέωσαν την σύμβασή του.

ασδφαδ

Το αποτέλεσμα είναι κάθε Τρίτη πρωί, Μυκονιάτες και αλλοδαποί να πηγαίνουν στη Σύρο για να εξυπηρετηθούν. Έτσι και σήμερα, οι άνθρωποι πήραν το πρωινό καράβι από την Μύκονο, μαζί με τα παιδιά τους για να καταθέσουν τα χαρτιά τους για το πενιχρό επίδομα των 350 ευρώ.

Πλήρωσαν εισιτήρια και τα λοιπά οδοιπορικά έξοδα για να ενημερωθούν στο τέλος ότι θα πρέπει να μείνουν και μια ημέρα, αφού – όπως δήλωσε η προϊσταμένη μέσω των αστυνομικών – το σύστημα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερους από 60 άνεργους.

Οργισμένοι οι ταλαιπωρημένοι πολίτες ρώτησαν τους αρμοδίους:  «Ήρθαμε να πάρουμε 350 ευρώ και θα αφήσουμε τα 200 ευρώ εδώ; Ξεκινήσατε την δουλειά στις 10.00 και στις 11.30 σχολάσατε…;»

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...