Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια και την βελτίωση της συμπεριφοράς όλων στο δρόμο

Στις επόμενες ημέρες, αρχίζει να πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με αντικείμενο την οδική ασφάλεια και την βελτίωση της συμπεριφοράς όλων στο δρόμο, το πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας… χαίρομαι».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μοτοθέσις, ῾῾η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών, που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού.

Παρουσιάζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας και ύστερα από πρόσκληση του σχολείου (Νυκτερινού Γυμνασίου, Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ, κλπ.) προς το Ινστιτούτο. Η διάρκεια είναι 2 ώρες και προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο. Η παρουσίαση γίνεται από Μέλη του Ινστιτούτου.

Το πρόγραμμα αυτό του Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις, έχει ήδη αρκετά χρόνια που πραγματοποιείται στα σχολεία της Ελλάδας.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις έχει ως ιδρυτικό φορέα τη Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε. – www.motoe.gr) και τις Λέσχες της.

“Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα, τα οποία αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ΄αυτό. Αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.

Πιστεύουμε ότι η οδική ασφάλεια μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης, επειδή υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συμπεριφοράς όλων μας στο δρόμο.

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή προγραμμάτων από το 1996 (αρχικά ως Εφορεία Εκπαίδευσης της ΜΟΤ.Ο.Ε.), επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The Royal Society for the Prevention of Accidents – www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στη Μεγ. Βρετανία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.

Ήδη το Ινστιτούτο, με την ενεργή στήριξη της ΜΟΤ.Ο.Ε. και των ενδιαφερομένων Λεσχών της, αναπτύσσει σε όλη τη χώρα, μέσω πιστοποιημένων παρατηρητών εκπαίδευσης, δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης που απευθύνονται:

·         στους νέους, οι οποίοι πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης,

·         στους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους”.

Στο Δήμο μας, το πρόγραμμα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και υποστηρίζεται από την Α᾽ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο Λύκειο Αιτωλικού την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 12.00 και η δεύτερη στο Λύκειο Ευηνοχωρίου την επομένη.

Θα ακολουθήσουν όλα τα Λύκεια του Δήμου που θα εκδηλώσουν επιθυμία να συμμετάσχουν.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...