Εκπρόσωπος Πούτιν: Μια συνάντηση με Τραμπ θα βελτίωνε τις διμερείς σχέσεις

Στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα συμβάλλει ενδεχόμενη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Εάν οι δύο πρόεδροι συναντηθούν μεταξύ τους, ανταλλάξουν απόψεις και αποφασίσουν, ότι θέλουν να επανακινήσουν τον διάλογο, τότε θα υπάρξει ευκαιρία για την βελτίωση των σχέσεων» δήλωσε ο Πεσκόφ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
 
Ακόμα, ο Πεσκόφ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο τους σημείο. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Αμερικανού τηλεπαρουσιαστή, ο Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν υποβαθμισθεί σε τέτοιο σημείο, και απάντησε διερωτώμενος με τρόπο ρητορικό: «Είναι σε κατάσταση Ψυχρού πολέμου; Ίσως σε χειρότερη κατάσταση».
Ρητορική όμως ήταν και η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε, αν ο Πούτιν έδειξε την προτίμηση του προς τον Τράμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, σε σχέση με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. «Το ζήτημα δεν συνίσταται στις προτιμήσεις, είπε -αλλά στο ποιανού οι απόψεις μας αγγίζουν και ποιανού απόψεις βρίσκουν καλύτερη ανταπόκριση στην κοινή γνώμη» είπε ο Πεσκόφ. Και αφού τόνισε ότι η μία πτέρυγα των αμερικανών πολιτικών ισχυρίζεται ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος με την Ρωσία, παρά την ύπαρξη προβλημάτων και η άλλη πτέρυγα ότι με την Μόσχα δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο, κατέληξε διερωτώμενος: «Ποιόν λοιπόν να επιλέξουμε;»
 
Την προηγούμενη ο αναπληρωτής βοηθός του Αμερικανού Προέδρου για θέματα εθνικής ασφαλείας Μάικλ Άντον είχε δηλώσει ότι συγκεκριμένες ημερομηνίες όσον αφορά τη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ προς το παρόν δεν έχουν συζητηθεί, επισημαίνοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθούν στην «σύνοδο κορυφής των 20» τον Ιούλιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/277398-Ekprosopos-Poytin-Mia-synantese-me-Tramp-tha-beltione-tis-dimereis-scheseis ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...