“Εκρηκτικό” συμβούλιο με φόντο τις δημοσιεύσεις στην ΕΜΠΡΟΣ-Γ.Μπουλές:Ή να πάτε τα στοιχεία στον εισαγγελέα ή να ζητήσετε συγγνώμη

-Τελικά αναβλήθηκε το θέμα με πρόταση Αγγελόπουλου ελλείψει στοιχείων

Έπρεπε να περάσει σχεδόν μιάμιση ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,για να αποφανθεί τελικά το αρμόδιο όργανο,ότι θα πρέπει να αναβληθεί το θέμα της συζήτησης με τις υπεκοστολογημένες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ κατά την περίοδο της δημοτικής θητείας Μπουλέ

Το θέμα αφορούσε τις υπερκοστολογημένες δημοσιεύσεις του δήμου Ναυπακτίας στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ για την περίοδο της δημοτικής θητείας Μπουλέ,έπειτα από την απόφαση που είχε λάβει το αρμόδιο όργανό τον Απρίλη του 2016 μετά από εισήγηση του τότε αντιδημάρχου Γ.Ράπτη.Η απόφαση προέβλεπε συγκρότηση επιτροπής από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και υπαλλήλων του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τα παραστατικά των δημοσιεύσεων της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ και να αποσταλεί το πόρισμα σε μια σείρα αποδέκτες,όπως τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης τον εισαγγελέα, κλπ.Ο κ.Ράπτης,στην εισήγησή του,είχε κάνει λόγο  για υπερκοστολόγηση που άγγιζε και το 80% σε σχέση με καταχωρήσεις σε άλλες εφημερίδες.

Ο κ. Κοτρωνιάς,ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,όπως και ο κ.Γούλας,εφόσον στην τότε συνεδρίαση απουσίαζε ο κ.Μπουλές από τη συνεδρίαση,είχαν προτείνει την αναβολή του θέματος,κάτι  που δεν συνέβη.

Ο κ.Μπουλές διατύπωσε την απόψη ότι θα πρέπει η απόφαση της επιτροπής να εφαρμοστεί στο ακέραιο και να αποσταλεί το πόρισμα προς κάθε κατεύθνση.Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που θα αποκαθιστά τα πράγματα,την τιμή και την υπόληψη του επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν. και πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουλέ,ζητώντας του συγγνώμη.

Ο κ. Λουκόπουλος,ανέφερεότι πράγματι από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που διεξήγαγε η επιτροπή,δεν αποδείχθηκαν μεγάλες αποκλίσεις στην τιμολόγηση που να ενοχοποιούν τον πρώην δήμαρχο.Ωστόσο,είπε,θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης ,χωρίς να έχει αντίρριση να σταλεί και στον εισαγγελέα.

Ο κ. Κοτσανάς είπε οτι ανάκληση της απόφασης με νέα απόφαση,εφόσον αυτή βρίσκεται στα χέρια του επιθεωρητή δεν μπορεί να υπάρξει.Η”βόμβα” έχει φύγει είπε χαρακτηριστικά και δεν επιστρέφει.Όμως ,καταλόγισε ευθύνες  στον τρόπο που χειρίστηκε η επιτροπή το θέμα,χωρίς να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναφορά σε κάθε αρμόδιο όργανο.

Κάτω από αυτή την παράμετρο και με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την τοποθέτηση Κοτσανά,η θέση της αντιπολίτευσης άλλαξε,προτείνοντας δια στόματος Αγγελόπουλου,την αναβολή του θέματος ελλείψει στοιχείων.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...