Ελεύθερος κυκλοφορεί ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς

Ελεύθερος κυκλοφορεί ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς
Ελεύθερος κυκλοφορεί ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, κρατούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τετράκις ισόβια για πέντε φόνους, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων. 
Ύστερα από πενθήμερη άδεια που πήρε από τις φυλακές της Λάρισας, δεν επέστρεψε χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν επιστρέφει από άδεια, καθώς είχε εξαφανιστεί και τον  Αύγουστο του 2006,  έπειτα από πενθήμερη άδεια που πήρε από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Φόνοι και εγκλήματα

Ο 50χρονος  Μιχάλης Μακρυγιάννης μπήκε στην παρανομία από πολύ μικρός. Στις 20/12/1985, έξω από μπαρ στα Τρίκαλα, πυροβόλησε και σκότωσε το σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Την 28η Οκτωβρίου 1993, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα», Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα. Στις 23/12/93, μαζί με και τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή.

Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα. Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

Τουυς έφυγε ο δράστης στο Ναύπλιο

Έναν Αλβανό κρατούμενο “απήγαγαν”, σήμερα το πρωί, δύο άτομα, που έφεραν βαρύ οπλισμό, από την αυλή του νοσοκομείου Ναυπλίου, απειλώντας τους συνοδούς εξωτερικούς φύλακες με πυροβολισμούς στον αέρα. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής 40χρονου Αλβανού κρατούμενου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για αλλαγή επίδεσης τραύματος στα εξωτερικά ιατρεία.

Την ώρα της αποχώρησης από το νοσοκομείο, δύο άτομα με βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν στους τέσσερις συνοδούς εξωτερικούς φύλακες και, πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα, βοήθησαν τον Αλβανό να αποδράσει επιβιβάζοντας τον σε ένα αυτοκίνητο μάρκας AUDI. Ο Αλβανός κρατούμενος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία.Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τόσο στην Αργολίδα, όσο και στους γειτονικούς νομούς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...