Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με απόφαση Περιφερειάρχη, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων στα Καλάβρυτα

Στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 516.000 ευρώ, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα το έργο προμήθειας εξοπλισμού Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαβρύτων (3η Διαχειριστική Ενότητα Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας).

Η προμήθεια Σταθμού Μεταφόρτωσης θα εξομαλύνει σημαντικά το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο Καλαβρύτων και θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι το αίτημα του Δήμου Καλαβρύτων, που είναι και δικαιούχος του έργου, είχε υποβληθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά προσέκρουε σε γραφειοκρατικής φύσεως προβλήματα στα αρμόδια Υπουργεία. Με την απόφαση του Περιφερειάρχη και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζεται, πλέον, η αναγκαία χρηματοδότηση και ανοίγει ο δρόμος για την προμήθεια του Σ.Μ.Α. καθώς ο Δήμος Καλαβρύτων δηλώνει ετοιμότητα να ολοκληρώσει σε σύντομο χρόνο τις σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου ο Δήμος Καλαβρύτων θα προμηθευτεί:

  • Ένα press container οπίσθιας φόρτωσης, χωρητικότητας 55 κ.μ. περίπου, το οποίο αποτελείται από την ημιρυμουλκούμενη υπερκατασκευή, τον τράκτορα ρυμούλκησης καθώς και την φορητή χοάνη υποδοχής των απορριμμάτων που θα λειτουργεί ως ο κύριος κινητός σταθμός μεταφόρτωσης.
  • Ένα απορριμματοφόρο μεγάλου όγκου, χωρητικότητας 22 κ.μ. περίπου, τύπου πρέσας που θα λειτουργεί ως μικρός κινητός σταθμός μεταφόρτωσης.

Σύμφωνα, επίσης, με το Τεχνικό Δελτίο του συγχρηματοδοτούμενου με ευρωπαϊκούς πόρους έργου η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης ορίζεται στους οκτώ μήνες.

«Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπηρετείται μια σημαντική ανάγκη του Δήμου Καλαβρύτων στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια αμέσως μόλις υπεβλήθη το σχετικό αίτημα απ’ τον Δήμο δρομολόγησε όλες τις διαδικασίες ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να εξασφαλιστούν άμεσα οι σχετικοί πόροι», τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, σ’ επιστολή του προς την Περιφέρεια εκφράζει τις ευχαριστίες του για την «ταχεία ανταπόκριση στην αίτηση μας» και προσθέτει ότι ο Περιφερειάρχης και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας έχουν ενστερνισθεί «την εθνική αναγκαιότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη της χώρας μας και της περιοχής μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους σας».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...