Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Συνελήφθησαν πέντε διακινητές, μέλη του κυκλώματος και 34 λαθρομετανάστες.Στην επιχείρηση συμμετείχαν και οι  Λιμενικές αρχές.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε με πλωτά μέσα αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Μεσολογγίου.

Συνελήφθησαν χθες (3-10-2011) νωρίς το πρωί, στην παραλία Κρυονερίου Μεσολογγίου και στα ανοιχτά αυτής, κοντά στο νησί Οξιά,  πέντε (5) διακινητές (1 ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, 1 υπήκοος Ουκρανίας ηλικίας 25 ετών, 1 υπήκοος Ιράκ ηλικίας 24 ετών και 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 32 και 26 ετών), οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν 44 αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων από την Ελλάδα στην Ιταλία. Από τους 44 αλλοδαπούς συνελήφθησαν οι 34 για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου κατόπιν αξιοποίησης κατάλληλων πληροφοριών που αφορούσαν τη διακίνηση λαθρομεταναστών από την περιοχή του Μεσολογγίου στην Ιταλία, εντόπισαν στην παραλία Κρυονέριου ένα σκάφος, το οποίο έθεσαν σε παρακολούθηση.

Χθες (3-10-2011) νωρίς το πρωί αστυνομικοί – παρατηρητές εντόπισαν τέσσερα (4) οχήματα να φθάνουν στην παραλία μεταφέροντας λαθρομετανάστες, τους οποίους επιβίβασαν στο σκάφος.

Τα οχήματα μετά το τέλος της επιβίβασης, αποχώρησαν από το χώρο, και τα δύο από αυτά ακινητοποιήθηκαν από περιπολικά οχήματα που είχαν αποκλείσει συγκεκριμένα σημεία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δυο Βούλγαροι οδηγοί τους.

Παράλληλα για την επιβίβαση των λαθρομεταναστών και τον απόπλου του σκάφους ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές, όπου πλωτά μέσα των Λιμεναρχείων Πατρών και Μεσολογγίου εντόπισαν ανοιχτά του Μεσολογγίου κοντά στο νησί Οξιά το σκάφος με τους λαθρομετανάστες, το οποίο και οδήγησαν στην ακτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος βρέθηκε ο 25χρονος Ουκρανός κυβερνήτης, ο 24χρονος Ιρακινός συνεργός του καθώς και 44 αλλοδαποί, από τους οποίους μετά τον έλεγχο των εγγράφων τους, συνελήφθησαν οι 34 για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι 44 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο σημείο με τα τέσσερα οχήματα από την Αθήνα, προκείμενου να επιβιβαστούν στο σκάφος με προορισμό την Ιταλία, ενώ θα πλήρωναν με την άφιξή τους εκεί 2.500 ευρώ περίπου ο καθένας, για τη μεταφορά.

Οι 34 συνολικά συλληφθέντες, παράνομοι αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους

Το σκάφος και τα δυο Ι.Χ. οχήματα (ένα αυτοκίνητο και ένα κλειστό φορτηγό) που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές κατασχέθηκαν, ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο οχήματα. Ακόμη κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων διακινητών.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη των συνεργών τους και τον εντοπισμό τυχών και άλλων εμπλεκομένων.

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...