Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 72χρονης

Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, περίπτωση ληστείας, που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου, στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 37 ετών.

Ειδικότερα, την 29-11-2011 το μεσημέρι, ο 37χρονος αφού έπεισε την παθούσα ότι είναι ο λογιστής του υιού της, την επιβίβασε σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την οδήγησε σε ερημική περιοχή στο Γλαύκο Αχαΐας. Εκεί αφού την αποβίβασε από το όχημα, της αφαίρεσε βίαια το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, δυο χρυσές αλυσίδες από το λαιμό της, μια χρυσή θήκη φωτογραφίας καθώς και τη βέρα της. Έπειτα κλωτσώντας και σπρώχνοντας την έριξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.  

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι δράστης της εν λογω ληστείας είναι ο 37χρονος

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών παρέχουμε προς τους ηλικιωμένους, κυριως πολίτες, τις κάτωθι συμβουλές:

         
  • Να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα.
  • Να ασφαλίζουν καλά το σπίτι τους ιδίως όταν κοιμούνται ή όταν πρόκειται να απουσιάσουν.
  • Να μη τοποθετούν τα χρήματά τους σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων τους όταν είναι σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης να κρατούν την τσάντα τους  μπροστά τους και να φροντίζουν να είναι κλειστή.
  • Να μη πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
  • Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...