Επίσκεψη κ. Στέφανου Μάνου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

Εκτενή κύκλο συναντήσεων είχε χθες Παρασκευή 8 Ιουνίου ο κ. Στέφανος Μάνος με δημοτικές αρχές και φορείς του νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά την ημερήσια επίσκεψή του στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, ενώ το Σάββατο 9 Ιουνίου επισκέφτηκε και τη Ναύπακτο. Ο κ. Μάνος συνοδευόταν από τον κ. Γιώργο Κοτρώνη, μέλος της Κ.Ε. της Δράσης και υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, την κα. Νάντια Χριστίδη, μέλος της Κ.Ε. της Δράσης και υποψήφια βουλευτή Β΄Αθηνών, τον κ. Κωνσταντίνο Πρασσά, υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και τον κ. Πάνο Μιχαλόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Β’ Αθηνών.
Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Μάνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου Μεσολογγίου κ. Β. Σπυρόπουλο όπου έγινε μία γενική ενημέρωση για την εμπορική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και τα προβλήματα των επιμέρους κλάδων. Στα πλαίσια της συζήτησης για το παραεμπόριο, ο κ. Μιχαλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σπυρόπουλο για τους τρόπους με τους οποίους καταπολεμήθηκε επιτυχώς η παραεμπορική δραστηριότητα στον Δήμο Γλυφάδας.
Στη συνέχεια ο κ. Μάνος είχε συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου κ.κ. Δ. Κοταντάκη και Π. Νούλα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ αλλά και στην γενικότερη κατάσταση της χώρας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το μεσημέρι, ο κ. Μάνος μετέβη στο Αγρίνιο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιό. Κατά την συζήτηση υπήρξε ταύτιση απόψεων, από τις δύο πλευρές, σε αρκετές από τις θέσεις της «δημιουργία, ξανά!» και κυρίως στην οικονομική διαχείριση δημοτικών ή δημοσίων πόρων. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει ο Δήμος Αγρινίου καθώς είναι από τους λιγοστούς Δήμους δεν έχουν ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Αργότερα ο κ. Μάνος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου συνάντησε τον Αντιπρόεδρο κ. Μπόκα, την Γενική Διευθύντρια κα. Χρυσάφη καθώς και άλλα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρωτογενή παραγωγή του νομού αλλά και την μεταποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα. Όπως διαπιστώθηκε και από τον ίδιο κ. Μάνο, η δυναμικότητα του νομού στην πρωτογενή παραγωγή είναι ιδιαίτερα αυξημένη και σε συνδυασμό με μία σωστή εκμετάλλευση του λιμανιού Αστακού, καθώς και την ανάπτυξη ικανού οδικού δικτύου, θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Μάνος παραβρέθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση. Στην ομιλία του επισήμανε ότι κανένα από τα δύο προπορευόμενα κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και για αυτό το λόγο η χώρα θα μπει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ ως υποκριτές απέναντι στον ελληνικό λαό, καθώς άλλες δεσμεύσεις έχουν αναλάβει εκτός συνόρων, και άλλα λένε στο εγχώριο εκλογικό σώμα. Αναφέρθηκε στην εντιμότητα και ειλικρίνεια της «Δράσης», καθώς όπως δήλωσε δεν ωραιοποιεί καμία κατάσταση, αλλά παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως ακριβώς έχει. Επέμεινε στην ανάγκη για ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και παραμονής στο Ευρώ, πάντα όμως με ρεαλιστικές προτάσεις ακόμα και αν αυτές δεν ηχούν ευχάριστες στον λαό. Σε αυτό το σημείο τόνισε πόσο σημαντική θα είναι η είσοδος της «δημιουργία, ξανά!» στην Βουλή καθώς μόνο τα στελέχη της μπορούν να πιέσουν προς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Μίλησε για το μνημόνιο το οποίο χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» καθώς ουδέποτε εφαρμόστηκε κάποια διάταξή του, ενώ το Κράτος προκειμένου να διαφυλάξει τον πελατειακό του χαρακτήρα, προτίμησε να εξαθλιώσει τους πολίτες με περισσότερους φόρους. Τέλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα της «Δράσης» το οποίο προβλέπει βασική εθνική σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους πολίτες, με παράλληλη κατάργηση εργοδοτικών και υπαλληλικών εισφορών, εξασφαλίζοντας όχι μόνον εγγυημένη σύνταξη αλλά και μεγαλύτερη επιχειρηματική ευελιξία και αύξηση στους μισθούς.
.....


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...