Επιλέγει τον εκλεκτό του για το Ανώτατο Δικαστήριο ο Τραμπ

Έτοιμος για την πρώτη ομιλία του στο Κογκρέσο

Τον εκλεκτό του για την ένατη, κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ανακοινώνει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, η θέση έχει χηρεύσει μετά τον θάνατο του συντηρητικού δικαστικού Αντονίν Σκάλια, τον Φεβρουάριο του 2016. Οι Ρεπουμπλικανοί, ωστόσο, οι οποίοι ήλεγχαν το Κογκρέσο, δεν επέτρεπαν διορισμό από τον Μπαράκ Ομπάμα, «ποντάροντας» στη νίκη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές.

Μολονότι οι ανώτατοι δικαστικοί δεν έχουν ανοικτές κομματικές ταυτίσεις, χαρακτηρίζονται, με βάση τον τρόπο που ερμηνεύουν τις πρόνοιες του συντάγματος των ΗΠΑ και τις θέσεις που λαμβάνουν σε εμβληματικά ζητήματα, ως φιλελεύθεροι ή συντηρητικοί.

Η πρώτη ομιλία του Τραμπ στο Κογκρέσο

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, προσκάλεσε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ να εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου την 28η Φεβρουαρίου.

Αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ να προσκαλούνται οι νέοι πρόεδροι να μιλήσουν ενώπιον των κοινοβουλευτικών από την εποχή του Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει την ομιλία του ενώπιον των Σωμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...