Επιστήμονες: Aναποτελεσματική και αντιεπιστημονική η ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική

Αναποτελεσματική και αντιεπιστημονική κρίνει την ομοιοπαθητική η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, λίγους μήνες αφότου υπήρξαν στην Αμερική νέες συστάσεις για τα ομοιοπαθητικά προϊόντα.

Ειδικότερα, η επιτροπή της Ακαδημίας για την καταπολέμηση της ψευδοεπιστήμης και της παραποίησης της επιστημονικής έρευνας, σε σχετικό υπόμνημα, αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα «αντιβαίνουν στους γνωστούς νόμους της χημείας, της φυσικής και της βιολογίας».

Η επιτροπή ζητά από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν υποχρεωτικές σημάνσεις στα ομοιοπαθητικά προϊόντα που επισημαίνουν την έλλειψη δεδομένων αποτελεσματικότητας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ανάλογες συστάσεις είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, αφότου αποφάνθηκε πως τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα κυκλοφορούν με αβάσιμους ισχυρισμούς.

Ακόμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet το 2005 και εξέταζε μελέτες για την ομοιοπαθητική είχε οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως « έχει την αποτελεσματικότητα του placebo».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/271303-Epistemones-Anapotelesmatike-kai-antepistemonike-e-omoiopathetike ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας ρωτήσουν εκατομμύρια ωφελούμενων από την ομοιοπαθητική και ας συγκρίνουν με τη ζημιά που κάνουν τα χημικά φάρμακα στον οργανισμό. Η ομοιοπαθητική είναι πολύ κοντά στην Ιπποκράτεια Ιατρική. Το καλύτερο είναι η στενή συνεργασία μεταξύ της κλασσικής και της ομοιοπαθητικής ιατρικής για το καλύτερο αποτέλεσμα στον ασθενή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...