Επιχείρηση Ελληνίδας υποψήφια για βραβείο «επιχειρήσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα»…

Επιχείρηση Ελληνίδας υποψήφια για βραβείο «επιχειρήσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα»…

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

Αυτές τις μέρες διεξάγεται online ψηφοφορία μεταξύ 6 επιχειρήσεων κοινωνικο-περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Για την CEMBA, που ίδρυσε η Ελληνίδα Μαρία Νικολαΐδου, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επιθυμεί να προωθήσει στρώματα στα κέντρα προσφύγων.

Η Μ. Νικολαΐδου (από τον Έβρο) ερευνήτρια στα μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και διαχείρισης περιβάλλοντος, είναι ιδρύτρια της CEMBA μιας νέας κοινωνικής επιχείρησης/social enterprise στην Ολλανδία. Σχεδιάζει και δημιουργεί υψηλών προδιαγραφών στρώματα και σκεπάσματα. Βραβεύθηκε από την τράπεζα ASN Ολλανδίας ως μία από τις δυο πιο καινοτόμες νέες επιχειρήσεις της χώρας με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική και περιβαλλοντική συνεισφορά. Επαναχρησιμοποιεί τις ίνες-κλωστοϋφαντουργικά υπολείμματα του Μπαγκλαντές πριν καταλήξουν ως απόβλητα στο περιβάλλον. Επαναφέρει την ίνα στην αρχική της μορφή, χρησιμοποιώντας την για την παραγωγή των προϊόντων της.

Ετησίως στο Μπαγκλαντές παράγονται 700.000 τόνοι κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων, που καταλήγουν στο οικοσύστημα, δημιουργώντας ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή.

Το Μπαγκλαντές είναι μία από τις πιο ευάλωτες χώρες του πλανήτη, με «περιβαλλοντικούς πρόσφυγες». Πέρυσι εκτοπίσθηκαν 1.200.000 άνθρωποι! Το 46% δεν έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά (όπως κλινοσκεπάσματα).
Η CEMBA με την παραγωγή κάθε στρώματος εξοικονομεί 4,5 κιλά συνθετικές ίνες, προτού αυτές καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα και μολύνουν το υπέδαφος. Φιλοδοξεί να εφαρμόσει ένα μοντέλο leasing, όπου οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα καλύπτουν διπλάσιες ανάγκες προσφύγων, στο ήμισυ των δαπανών τους!

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/346955-Epicheirese-Ellenidas-ypopsephia-gia-brabeio-epicheireseon-koinonikoy-kai-periballontikoy-charaktera ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...