Εργαστήρι για τους κανόνες στην αγορά από τον ΣΕΒ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΦΕΣΣΑΣ: Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ                                   

Μία κοινή πρωτοβουλία ΣΕΒ και Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υιοθέτηση καλών πρακτικών από επιχειρήσεις και συνδέσμους στο δίκαιο του Ανταγωνισμού, το εργαστήρι έχει στόχο να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τον ανταγωνισμό στην καθημερινή λειτουργία των περιφερειακών και κλαδικών συνδέσμων, και κατ’ επέκταση των ίδιων των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν. 

Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν  να αναπτύξουν δράσεις ενημέρωσης την προσεχή περίοδο, προκειμένου να αυξήσουν τη γνώση και την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων στους κανόνες του ανταγωνισμού.

Ο Σύνδεσμος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού διοργάνωσαν ειδικό θεματικό εργαστήριο, με θέμα το «Πως επηρεάζουν τη λειτουργία των συνδέσμων επιχειρήσεων οι κανόνες του ανταγωνισμού».

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού εκπροσώπησαν ο  Αντιπρόεδρος κ. Δ. Λουκάς, η Γενική Διευθύντρια κ.Δ.Ξηρόκωστα καθώς και η Προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος προώθησης συμμόρφωσης κ.Λ.Κατσαρέλη πραγματοποιώντας αναλυτικές εισηγήσεις με συγκεκριμένα παραδείγματα  για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ως προς τους κανόνες του ανταγωνισμού, μια ενδιαφέρουσα καλή πρακτική, παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης κ. Γ.Στεφανόπουλος. 

«O ΣΕΒ πιστεύει ότι η καλύτερη ενημέρωση των διοικήσεων, των μελών και των στελεχών των συνδέσμων και ενώσεων επιχειρήσεων για τους κανόνες του ανταγωνισμού εγγυάται τη σύννομη λειτουργία τους, καθιστά εφικτή την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη τους, τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας, για να προσθέσει ότι «επιπλέον συμβάλλει στην εύρυθμη και ανταγωνιστική λειτουργία των επιμέρους κλάδων και αγορών της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος τόσο των ίδιων των επιχειρήσεων όσο κυρίως των καταναλωτών».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση του  Άκη Σκέρτσου Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ που είπε, ότι «η επιφυλακτικότητα ή και ο φόβος που καταγράφεται από τις επιχειρήσεις έναντι της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό αλλά και έναντι της ίδιας της Επιτροπής που διασφαλίζει την εφαρμογή του, πηγάζει κυρίως από το έλλειμμα γνώσης για ένα ιδιαιτέρως εξειδικευμένο και τεχνικό αντικείμενο που συχνά δεν γίνεται εύκολα κατανοητό, αν και διέπει την καθημερινή λειτουργία τους». 

Για την βελτίωση των συνθηκών στην αγορά, χρειάζεται η «ενίσχυση  της γνώσης των επιχειρήσεων μέσα από δράσεις ενημέρωσης των κλαδικών και περιφερειακών συνδέσμων, μέσω της πραγματοποίησης σεμιναρίων συμμόρφωσης από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αλλά και μέσω της ίδιας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία μπορεί να παρέχει υπεύθυνα συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οδηγίες και πρακτικά παραδείγματα με απλό και κατανοητό τρόπο για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται» τόνισε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...