«Ερυθρόλευκο» πάρτι στο ΣΕΦ δια χειρός Σπανούλη!

ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ 90-66 ΤΗΝ ΕΦΕΣ                                                                                                                   

Ένας Ολυμπιακός… χάρμα οφθαλμών στο ΣΕΦ, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ, πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη επικρατώντας της Εφές με 90-66 για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Ίδια και απαράλλαχτη η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού με αυτή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Μπιρτς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σπανούλης και Μάντζαρης). Στα πρώτα τέσσερα λεπτά, ο Καναδός σέντερ έκανε… πάρτι και στις δύο ρακέτες, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν αρχικά 6-1, ενώ στη συνέχεια «ενεργοποιήθηκε» ο Πρίντεζης για το +10 (16-6). Η Εφές από την άλλη, είχε «εγκλωβιστεί» από την καλή άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και όταν εκείνοι άνοιξαν το ρυθμό -με μπροστάρη τον Σπανούλη- έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (28-16).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, άλλαξε εντελώς την πεντάδα του, αλλά οι Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Γκριν και Χάκετ συνέχισαν το… έργο των προηγούμενων. Με άμυνα… γρανίτη και πατημένο γκάζι στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» αύξαναν συνεχώς την υπέρ τους διαφορά και επιτρέποντας μόλις τρεις πόντους στην Εφές, πήγαν στο +19 (38-19).

Όμως, στη συνέχεια οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους και όχι μόνο άφησαν τον Οσμάν να… αλωνίζει, αλλά και στην επίθεση είχαν την μία κακή επιλογή πίσω από την άλλη. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς καλάθι για περίπου τρία λεπτά και έτσι οι Τούρκοι να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (41-33).

Η νωθρότητα του Ολυμπιακού –και στις δύο πλευρές του παρκέ- συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έτσι η Εφές το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να μειώσει κι άλλο (46-40). Εκεί, όμως, αφυπνίστηκαν οι Σπανούλης και Παπανικολάου, οι οποίοι με δικούς τους πόντους έδωσαν πολύ βαθιά… ανάσα, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +13 (56-43).

Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν την απόσταση ασφαλείας που είχαν, αλλά δεν ήταν καθόλου προσεκτικοί στο τέλος, προκειμένου να την αυξήσουν. Έτσι, η Εφές παρέμεινε στο παιχνίδι και μάλιστα μείωσε ξανά σε μονοψήφιο στο τέλος της περιόδου (62-53).

Η συγκέντρωση που δεν είχε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός, ήρθε στο ξεκίνημα του τέταρτου και έτσι μέσα από την καλή άμυνα, έτρεξε στο παρκέ για ένα 8-0, το οποίο τον έστειλε στο +17 (70-53), μέσα σε δύο λεπτά.

Εκεί, το νερό μπήκε στο… αυλάκι και με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πατούν το γκάζι με τους Παπαπέτρου, Λοτζέσκι και Γκριν, η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +21 (82-61), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Το «πάρτι» των Πειραιωτών συνεχιζόταν, με την Εφές από την άλλη να… πελαγοδρομεί στο παρκέ (88-63) και έτσι το ταμπλό στο τέλος έγραφε το εμφατικό 90-66!

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 41-33, 62-53, 90-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 17 (9ασ.), Πρίντεζης 15 (6ρ.), Λοτζέσκι 14, Γκριν 11, Παπανικολάου 8, Μιλουτίνοφ 8 (7ρ.), Παπαπέτρου 6, Χάκετ 5, Μπιρτς 4 (8ρ.), Μάντζαρης 2. Δεν έπαιξαν οι Γιανγκ, Αγραβάνης.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Οσμάν 22, Τόμας 10, Ερτέλ 3, Χάνεϊκατ 6, Όμιτς 2, Κορκμάζ 2, Ντάνστον 5, Μπράουν 10, Γκρέιντζερ 6, Κότον (0/2σ.). Δεν έπαιξαν οι Μπαλμπάι, Γκεγίκ.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...