Ερωτήματα για την ολοκλήρωση του έργου Ψηφιοποίησης των Κινητών Μνημείων της Ελλάδος – Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ερωτήματα για την ολοκλήρωση του έργου Ψηφιοποίησης των Κινητών Μνημείων της Ελλάδος – Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων/ΣΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις, για την πορεία του έργου Ψηφιοποίησης Κινητών Μνημείων/ΨΚΜ. Αφορά στην καταγραφή, τεκμηρίωση, φωτογράφηση και ανάδειξη του υλικού πολιτισμού της χώρας σε ένα εύχρηστο και δυναμικό πληροφοριακό σύστημα δεδομένων, προσβάσιμο τόσο από το εξειδικευμένο όσο και το ευρύ κοινό. Το έργο είχε ως κύριο στόχο την προστασία των κινητών μνημείων από την αρχαιοκαπηλία.

Ειδικά μετά την απόφαση για έκπτωση, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, της εταιρείας IKNOWHOW ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, αναδόχου για το υποέργο-3, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ολοκλήρωση του έργου συνολικά.

Ο ΣΕΑ ζητεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:

1. Να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, που είναι σημαντικό για την πολιτιστική κληρονομιά.

2. Να προχωρήσει ταχύτατα στον έλεγχο και τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών για όσα, δια στόματος της ίδιας της υπουργού, κ.Ζορμπά, φέρονται να έχουν διατυπωθεί περί «γκρίζων» ζωνών και κακοδιαχείρισης στο έργο.

3. Να ενεργήσει για την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του έμπειρου επιστημονικού προσωπικού. Ζητεί την ανάκληση των απολύσεων του προσωπικού και την παραμονή του έως την πλήρη λειτουργική παράδοση του έργου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/348824-Erotemata-gia-ten-oloklerose-toy-ergoy-PSephiopoieses-ton-Kineton-Mnemeion-tes-Ellados-Diamartyria-toy-Syllogoy-Ellenon-Archaiologon ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...