Ερωτήματα προς την Γέφυρα από τηνΈνωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Αντιρρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Τσουκαλά, η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Αντιρρίου, έθεσε την περασμένη εβδομάδα 3 καίρια ερωτήματα στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σχετικά με την οπτική της εταιρίας ως προς την ανάπτυξη της οικονομικής ζωής της πόλης μέσα από την ανάδειξή της σε ενδιάμεσο προορισμό, την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και την αξιοποίηση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Στα ερωτήματα απάντησε εκ μέρους της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με επιστολή του ο κ. Γιάννης Φρέρης Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης, η οποία ακολουθεί:

Αντίρριο, 19 Ιουλίου 2017

Προς:

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Αντιρρίου

Υπ’ όψιν: Προέδρου – Κυρίου Παναγιώτη Τσουκαλά

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 14.7.2017 επιστολής σας, παρακαλούμε να λάβετε γνώση των πιο κάτω απαντήσεων στα ερωτήματα που μας θέσατε, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη σας, αλλά και η κοινωνία του Αντιρρίου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινίσεις και ανταλλαγή απόψεων.

(Ακολουθούν ερωτήσεις – απαντήσεις)

Προτίθεται η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Αντιρρίου ως ενδιάμεσου σταθμού εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών του ενοποιημένου πλέον αυτοκινητοδρομικού δικτύου;

Το Αντίρριο αποτελεί τη φυσική έδρα της εταιρείας μας. Τόσο για την ανάπτυξή του, όσο και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των χρηστών της Γέφυρας, μελετάμε βέλτιστες μεθόδους ανάδειξης της πόλης σας σε έναν  ιδιαίτερο και  θελκτικό  ενδιάμεσο προορισμό. Το Αντίρριο -και δη το κέντρο του, που βρίσκεται πλάι στη Γέφυρα- έχει το πλεονέκτημα να συγκεντρώνει σε σχετικά μικρή έκταση περισσότερες υπηρεσίες από όσες παρέχουν οι συνήθεις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ): Καύσιμα, επισκέψιμα μνημεία (Κάστρο, Γέφυρα), καταστήματα (από περίπτερο και mini-market μέχρι φαρμακείο), εστίαση, μια υπέροχη πλαζ για φαγητό και καφέ, ξενοδοχείο, μέχρι και εκκλησία για ένα σύντομο προσκύνημα. Μπορεί να μην είχε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. την ευθύνη για τον σχεδιασμό της σύνδεσης των εξόδων της Γέφυρας με το άστυ του Αντιρρίου, έχει όμως και τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσει τον τόπο, με εργαλείο τον καλόπιστο διάλογο μέσα από τη συνεργασία με τοπικούς φορείς και τοπικές αρχές.

Προτίθεται η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κατά την παρούσα θερινή περίοδο να ενισχύσει μέσα από πρωτοβουλίες της την προσέλκυση επισκεπτών για λόγους αναψυχής ή βραχείας διαμονής;

Η φετινή θερινή περίοδος βαδίζει προς την κορύφωσή της και ο χρόνος είναι λίγος, όμως είναι βέβαιο πως μπορούν να δρομολογηθούν κάποια πράγματα: Ενημέρωση των επισκεπτών της Γέφυρας και του εκθεσιακού της χώρου μέσω φυλλαδίων, χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με στοχευμένες καμπάνιες, καθώς και αξιοποίηση των εκδηλώσεων που υποστηρίζει χορηγικά η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με στόχο την προσέλκυση κοινού. Όλα αυτά προϋποθέτουν στενή συνεργασία με τις ενεργές δυνάμεις της πόλης και της οικονομίας της. Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Αντιρρίου θα ήταν ο καταλληλότερος επαγγελματικός φορέας για να επωμιστεί τον κομβικό αυτό ρόλο. Βεβαίως, η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο Αντίρριο είναι μονόδρομος για να προσελκυσθούν οι ταξιδιώτες. Με δεδομένο ότι η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διαθέτει σχετική τεχνογνωσία παροχής υπηρεσιών, κάτι τέτοιο μπορεί να δρομολογηθεί μέσα από την αναβάθμιση των μεταξύ μας σχέσεων.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει δηλώσει ότι δραστηριοποιείται για την προσέλκυση μεγάλης εμβέλειας εκδηλώσεων και διοργανώσεων (όπως το “THE BRIDGE EXPERIENCE”) στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθεί τουριστική κινητικότητα. Ποιες είναι αυτές για φέτος;

Η μεγαλύτερη από τις διοργανώσεις αυτές, η οποία έχει τα φόντα να γίνει ετήσια και διεθνούς εμβέλειας, ήταν το πολυαθλητικό event “THE BRIDGE EXPERIENCE”, στο οποίο αναφέρεστε και έγινε στις 8 & 9 Ιουλίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η δεύτερη, που προήλθε από σχετικό διάλογο στο πλαίσιο της πλατφόρμας συλλόγων «ΑΝΤΙΡΡΙΟ+» και πρωτοβουλία της εταιρείας μας προς την Εθνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) είναι το Beach-Volley, για το οποίο είχαμε προτείνει τις ημερομηνίες 14-16 Ιουλίου, εγγυώμενοι και την οικονομική της υποστήριξη. Από τη στιγμή που ο Δήμος Ναυπακτίας προτάθηκε να αναλάβει το κόστος και την οργανωτική προσπάθεια, δεν είχαμε λόγο να διαφωνήσουμε.   Μία ακόμη μεγάλη ποιοτική καλλιτεχνική εκδήλωση κατά την παρούσα περίοδο -με δωρεάν είσοδο- βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας. «Δωρεάν  είσοδος» πρακτικά σημαίνει ότι τα χρήματα που ΔΕΝ θα χαλάσει ο επισκέπτης που θα την παρακολουθήσει χωρίς να πληρώσει εισιτήριο,  μπορούν να μετατραπούν σε έξοδα αναψυχής του στο Αντίρριο, με αφορμή την εκδήλωση. Θα ήταν κρίμα να μην συζητήσουμε μαζί σας, την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση ενός μεγάλου πολιτιστικού event προς όφελος του Αντιρρίου. Τέλος, έχουμε ξεκινήσει από φέτος τη συνεργασία με εταιρεία που εξειδικεύεται σε μεγάλες διοργανώσεις τριάθλου, προετοιμάζοντας τη θερινή σεζόν του 2018, ενώ διερευνούμε και άλλες πιθανές ευκαιρίες, στοχεύοντας πάντα στην αναπτυξιακή διάσταση.

Με τιμή

Γιάννης Φρέρης

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...