Ερώτηση Νικολόπουλου στη βουλή για τη Βαρνάκοβα

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για την αποκατάσταση των ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. Αναλυτικά σε αυτή αναφέρει:
«Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν στην Ι.Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας από πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από 20 ημέρες. Η εν λόγω Ιερά Μονή είναι κτισμένη το 1077 μ.Χ. από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρβακοβίτη και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Φωκίδας, πέραν του οικισμού Ευπαλίου, 25 περίπου χιλιόμετρα βορειανατολικά της Ναυπάκτου, στον παλαιό δρόμο του Λιδωρικίου.
Ιερό προσκύνημα της Δέσποινας του Κόσμου χίλια χρόνια περίπου, χαρίζει την ευσπλαχνία και την αγάπη της σε κάθε πιστό που ζητάει τις μεσιτείες Της, ολοκαύτωμα ελευθερίας τον Μάιο του 1826, πνευματικό θησαυροφυλάκιο και καταφύγιο της οποιασδήποτε σκλαβιάς και δυστυχίας, συνεχίζει την θεοφιλή πορεία της μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς, η Ιερά Μονή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε αποκατάσταση των ζημιών.
Ήδη, ελλοχεύουν κίνδυνοι που έχουν σχέση με την στατική επάρκειά της, ενώ πλέον έχουν προκύψει και πολλά προβλήματα που αφορούν την λειτουργικότητά της.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε –και με ποιον τρόπο- να σταθείτε αρωγοί στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών;

Πηγή: fokidanews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...