Εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και απονομή από την ΣΘΕΤ-ΕΑΠ τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα στον καθηγητή Δρ. Σπύρο Γ. Παυλοστάθη

Εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και απονομή από την ΣΘΕΤ-ΕΑΠ τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα στον καθηγητή

Δρ. Σπύρο Γ. Παυλοστάθη

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου , η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Κατά την διάρκεια της εσπερίδας θα πραγματοποιηθεί η απονομή τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα στον Δρ. Σπύρο Γ. Παυλοστάθη, Καθηγητή Μηχανικής Περιβάλλοντος στη Σχολή Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Γεωργίας, Ατλάντα, ΗΠΑ.

 

Ο καθηγητής Παυλοστάθης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την εξειδίκευσή του στo τομέα της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας και βιοτεχνολογικής μηχανικής για την βιοαποκατάσταση μολυσμένων φυσικών συστημάτων, την επεξεργασία αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, ως επίσης την κινητική, μοντελοποίηση και προσομοίωση βιοτεχνολογικών διεργασιών. Η έρευνά του περιλαμβάνει βιοενέργεια και βιοκαύσιμα, βιοδιαθεσιμότητα και βιοαποικοδόμιση ανθεκτικών οργανικών ενώσεων, βιομετατροπή νέων περιβαλλοντικών μολυσματικών ουσιών, αντοχή σε αντιβιοτικά προερχόμενη απο απολυμαντικές οργανικές ουσίες, ως επίσης μικροβιακές κυψέλες καυσίμου και βιοηλεκτροχημική τεχνολογία.

H τιμητική πρόταση επιτιμοποίησης, εχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο ελληνικής καταγωγής Καθηγητής  διαπρέπει στην επιστήμη στις Η.Π.Α. και έχει διεθνή αναγνώριση, το σημαντικό δε είναι όπως τονίζει ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ότι ο  καθηγητής Σπύρος Παυλοστάθης αναμένεται  με τις γνώσεις, εμπειρίες του να βοηθήσει με προτάσεις του στην μελλοντική ανάπτυξη της ΣΘΕΤ.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...