Ευρωπαίος και το 2017 ο ΠΑΟΚ (Βίντεο)

2-0 ΤΗ ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ «32» ΤΟΥ EUROPA

Ο ΠΑΟΚ στα σαλόνια της Ευρώπης και τη νέα χρονιά! Έβγαλε ατσάλινη αντίδραση, πάτησε τη Λίμπερετς (2-0) και με τη συμβολή της Φιορεντίνα, πήρε με το σπαθί του την πρόκριση για τους “32” του Europa League.

O αποφασισμένος για τη νίκη-πρόκριση ΠΑΟΚ, κόλλησε στα σκοινιά την Λίμπερετς, πέτυχε νωρίς το ζητούμενο που ήταν το γκολ και είχε τουλάχιστον τρεις ακόμα κλασσικές ευκαιρίες για να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και να στρέψει το… αυτί του στο Μπακού.

Εκεί η Φιορεντίνα έκανε το καθήκον της, κέρδισε την Καραμπάγκ και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στους “32” του Europa League, μετά τις νίκες του σε Φλωρεντία και Τούμπα.

Γκάρι Ροντρίγκες και Λέο Μάτος ήταν οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι ειδικά στο πρώτο μέρος έκαναν τα πάντα για τον Δικέφαλο με τον πρώτο να σκοράρει, τον δεύτερο να δημιουργεί, ενώ είχαν και ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Δημήτρης Πέλκας που ήταν και ο σκόρερ του δεύτερου γκολ.

Ο Δικέφαλος, έστειλε με το… καλημέρα το μήνυμα στους Τσέχους με τον Βαρέλα να χάνει μοναδική ευκαιρία να βάλει μόλις στο 2’ την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Αφρικανό αμυντικό, που κατάφερε να αστοχήσει σχεδόν πάνω από τη γραμμή!

Παρά τη χαμένη αυτή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ έχοντας και πάλι σε καταπληκτική μέρα τους Ροντρίγκες, Κάμπος, δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες με τον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι, να δοκιμάζει το πόδι του χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

Ο ΠΑΟΚ που φόρτωσε το παιχνίδι του στις πτέρυγες, βρήκε τον τρόπο στο 29’ να πετύχει το ζητούμενο, που ήταν το γκολ, με τον Ροντρίγκες με πλασέ στην κίνηση να νικάει τον Ντουμπράβκα και να αξιοποιεί την εξαιρετική ασίστ του Λέο Μάτος.

Το γκολ αυτό γέμισε με ψυχολογία τους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, με τον Κλάους στο 42’ παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι, όμως και πάλι ο γκολκίπερ της Λίμπερετς είπε «όχι».

Ο Δικέφαλος που έψαχνε συνεχώς το δεύτερο γκολ, έχασε μοναδική ευκαιρία στο 45’ να πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά, με τον Μάτος να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στη μεσαία γραμμή και με καταπληκτική κούρσα να μπαίνει στην περιοχή, το σουτ του, όμως, σταμάτησε και πάλι στον Ντουμπράβκα.

Με ευκαιρία ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ με τον Τζάλμα Κάμπος να βρίσκει τον Πέλκα στην περιοχή όμως ο Ελληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίμπερετς.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κατοχή, ωστόσο δεν έβγαζε φάσεις, ενώ και οι Τσέχοι ήταν ακίνδυνοι με τον Γλύκο να έχει ένα ήσυχο απόγευμα.

Γύρω στο 60’ η Τούμπα πήρε… φωτιά, αυτή τη φορά όχι από κάποιο γκολ των παικτών του Ιβιτς, αλλά από το γκολ της Φιορεντίνα. Ένα γκολ το οποίο ουσιαστικά έστελνε τον Δικέφαλο στη φάση των «32» του Europa League. Το γκολ στο Μπακού, έφτασε γρήγορα και στα… αυτιά των παικτών του ΠΑΟΚ, με τον Πέλκα, οκτώ  λεπτά αργότερα (68’) να προλαβαίνει τον Ντουμπράβκα στην έξοδό του και με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίμπερετς. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα σε ένα ξέσπασμα παικτών, πάγκου και κόσμου στην Τούμπα.

Η Λίμπερετς είχε δοκάρι με τον Κομλιτσένκο στο 69′, αλλά έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά και όπως ήταν λογικό το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο Μπακού, εκεί όπου παρά την αρχική ισοφάριση της Καραμπάγκ, η Φιορεντίνα, βρήκε τον τρόπο να πετύχει και δεύτερο γκολ, αποβάλλοντας το όποιο άγχος υπήρχε για το αποτέλεσμα.

Το 2-0 στην Τούμπα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Κουλούρη στο 85′ να χάνει μία καλή ευκαιρία για να πετύχει το 3-0 και το φινάλε βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (82′ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80′ Σάκχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (71′ Κουλούρης).

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (Χιντρίχ Τρπισόφκσι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46’ Μπάρτλ), Κουφάλ, Φόλπρεχτ (80′ Κουμπούσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσικ (62′ Σικορά), Βουχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι, Ποκόρνι.

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φιορεντίνα 13

2. ΠΑΟΚ 10

3. Καραμπάγκ 7

4. Λίμπερετς 4

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...