Ευρώπη τέλος για τον Ολυμπιακό με μοιραίο τον Λεάλι, 4-1 η Μπεσίκτας

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φθάσει «στην πηγή» αλλά με τέτοια λάθη από τον τερματοφύλακά του φάνταζε αδύνατο να «πιεί νερό». Να προκριθεί, δηλαδή. Ηττήθηκε από την Μπεσίκτας, στο «Vodafone Arena», με 4-1 και η πορεία του στο φετινό Europa League, σταμάτησε στη φάση των «16».

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για περίπου 50 λεπτά (λόγω σωστής αποβολής, στο 39′ του Αμπουμπακάρ) κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Τα δύο γκολ του Μπάμπελ και αυτά των Αμπουμπακάρ, Τοσούν ήταν υπεραρκετά για να τη στείλουν στους «8». Το πολύ όμορφο γκολ του Ελιουνούσι δεν στάθηκε αρκετό. Κυρίως λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας, συνολικά. Αλλά και των καθοριστικών λαθών από τον Λεάλι.

Η Μπεσίκτας δεν μπήκε στο ματς με σκοπό να “κάτσει” στο 1-1 του Φαλήρου και από το ξεκίνημα έψαξε το γκολ που θα την έβαζε για τα καλά σε θέση οδηγού για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε την ίδια λογική που επέλεξε και στο πρώτο παιχνίδι. Άφησε τη μπάλα στους Τούρκους θέλοντας να ελέγξει καλύτερα τους χώρους ανασταλτικά και με σκοπό να απειλήσει σε ανοιχτό γήπεδο ή στις στημένες φάσεις.

Η συγκέντρωση στα πρώτα λεπτά ήταν ένα βασικό ζητούμενο και έλειψε από τους “ερυθρόλευκους”. Στο 7ο λεπτό ο Λεάλι απογειώθηκε στο αριστερό του παραθυράκι στο φάουλ του Κουαρέσμα και απομάκρυνε σε κόρνερ, όμως απανωτά λάθη έφεραν την Μπεσίκτας μπροστά στο σκορ τρία λεπτά αργότερα.

Ο Ιταλός γκολκίπερ δεν βγήκε στην μικρή του περιοχή να μαζέψει τη μπάλα, στην εξέλιξη της φάσης ο Φορτούνης έχασε πολύ εύκολα από τον Εζιακούπ εκτός περιοχής και στη σέντρα του Ταλίσκα ο Αμπουμπακάρ βρέθηκε εντελώς αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής, σκοράροντας εύκολα με κεφαλιά για το 1-0.

Με φτηνό τρόπο ο Ολυμπιακός δέχθηκε και ένα δεύτερο γκολ στο 22′. Απώλεια κατοχής στη μεσαία γραμμή και κόντρα επίθεση για την Μπεσίκτας, με τον Μπάμπελ τελικό αποδέκτη να σουτάρει με το δεξί για το 2-0. Ούτε σε αυτή την περίπτωση ήταν ενδεδειγμένη η αντίδραση του Λεάλι.

Δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει για τα καλά το παιχνίδι, όμως οι Πειραιώτες βρήκαν το θάρρος να αντιδράσουν. Εκεί που η Μπεσίκτας έμοιαζε άνετη ξαφνικά μπήκε στην πίεση, αφού ο Ολυμπιακός μείωσε στο 31ο λεπτό με τον Ελιουνούσι. Με παλικαρίσιο τρόπο ο Μανθάτης κράτησε τη μπάλα, που με τα πολλά έφτασε στον Σισοκό. Σέντρα του Γάλλου από αριστερά, βολ πλανέ του Νορβηγού εξτρέμ, γκολ και ξανά στο παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι”!

Χάλασε το μυαλό των Τούρκων με αυτή την εξέλιξη, τα γέλια του Γκιουνές κόπηκαν και τη θέση τους πήραν τα “γαλλικά’ στους παίκτες του. Και που να ήξερε ο τεχνικός των γηπεδούχων ότι ο Αμπουμπακάρ θα τον έβαζε σε μεγαλύτερους μπελάδες… Ο Καμερουνέζος φορ έριξε κουτουλιά στον Ρέτσο εκτός φάσης, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και άφησε με δέκα την Μπεσίκτας για το υπόλοιπο του αγώνα. Με το σκορ στο 2-1 πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

 Αυτό που ήθελε τώρα ο Ολυμπιακός ήταν να βρει τον τρόπο για να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Πλέον η Μπεσίκτας ήταν αυτή που περίμενε πίσω από την μπάλα και ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά δυσκολευόταν να την βάλει με τις ιδανικές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή του Φάμπρι.

Ο γκολκίπερ της Μπεσίκτας έκανε μια καταπληκτική επέμβαση σε πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 58′, όταν ο Έλληνας μέσος επιχείρησε από πολύ πλάγια με απευθείας χτύπημα να σκοράρει.

Συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία ο Ολυμπιακός αλλά κανένα τρόπο να απειλήσει σε αυτόν τον αργό ρυθμό που είχε πάρει το παιχνίδι.

Η κακή βραδιά του Νικόλα Λεάλι αποδείχθηκε εντέλει καταστροφική για τον Ολυμπιακό. Στο 75′ ο Μπάμπελ πήρε την κεφαλιά από τον Ρέτσο και σούταρε με το δεξί, η μπάλα με κάποιο τρόπο λες και… τρύπησε τα χέρια του Λεάλι, με την Μπεσίκτας να φτάνει στο 3-1 και ουσιαστικά να κλειδώνει την υπόθεση πρόκριση.

Ο Τοσούν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 84ο λεπτό έσκαψε ιδανικά τον Ιταλό γκολκίπερ και σημείωσε το 4-1, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60′ Νεσίπ Ουϊσάλ), Ταλίσκα (90+1′ Ινλέρ), Κουαρέσμα (82′ Τοσούν), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76′ Μαρτίνς), Καμπιάσο (67′ Μαρίν), Φορτούνης, Μανθάτης (56′ Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/275360-Eyrope-telos-gia-ton-Olympiako-me-moiraio-ton-Leali-4-1-e-Mpesiktas ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...