Εχουν ταυτότητα

Εχουν ταυτότητα

Τα όσα είπε, ακριβέστερα όσα υποσχέθηκε, ο πρόεδρος της Γαλλίας, έστω και υπό το κράτος της ανάγκης, αποτελούν αποστομωτική απάντηση, στους και εγχώριους «τιποτόφρονες», που, περίπου, εμφάνισαν το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», ως μια «επανάσταση χωρίς αιτία», αποτελούμενο από διάφορους αργόσχολους και κακομαθημένους, που δε θέλουν ν` αλλάξει τίποτα.

Κάποιοι άλλοι, μάλιστα, που κατά τα άλλα απεχθάνονται τις θεωρίες συνωμοσίας, ανακάλυψαν ως και ρωσικό δάκτυλο. Πρόσεξαν, προφανώς, αυτό που προσπαθούσαν να κρύψουν οι διαδηλωτές, ότι τα «κίτρινα γιλέκα» τους είχαν Μοσχοβίτικη φίρμα….. Για να σοβαρευτούμε τώρα, αν λίγο εμβάθυναν, θα διαπίστωναν ότι αφετηρία των αντιδράσεων, ήταν η επιβολή του φόρου στα καύσιμα, που ήρθε ως αντικατάσταση του, καταργηθέντος, φόρου, επί του μεγάλου πλούτου, που είχε θεσπίσει η προεδρία Ολάντ. Προκύπτει επίσης, πως η μεγαλύτερη πυκνότητα κινητοποιήσεων παρατηρείται στις συνοικίες και επαρχίες, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχιας. Αναδεικνύεται, έτσι, επαγωγικά, συγκεκριμένη «ταυτότητα» των κινητοποιήσεων, με ευδιάκριτες κοινωνικές αναφορές ή και ταξικό πρόσημο. Συνομολογείται επίσης, πως, έστω επικουρικά, εκφράζεται η συσσωρευμένη αντίδραση (που αποτυπώνεται και στις σύστοιχες δημοσκοπικές καταγραφές), στο μοντέλο διακυβέρνησης, που ακολουθεί ο κος. Μακρόν, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι το απόμακρο, αλαζονικό ύφος, η ελιτίστικη περιφρόνηση προς τα λαϊκά στρώματα και η ελεεινολόγηση τους, ως εξ ορισμού φυγόπονων. Ότι μας λένε και διάφοροι περισπούδαστοι αναλυτές. Είναι για τούτο που η αιφνίδια φιλολαϊκή μεταστροφή του Γάλλου προέδρου, εγείρει ζητήματα αξιοπιστίας. Πίσω, όμως, απ` αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης, κρύβεται ένας συγκεκριμένος συνασπισμός συμφερόντων και αντιλήψεων, που ανέδειξε από το πουθενά, τον κ. Μακρόν, χωρίς καν κόμμα, σε κυρίαρχο της γαλλικής πολιτικής ζωής. Των αντιλήψεων εκείνων που περιφρονούν το έθνος, ως μια παρωχημένη μορφή οργάνωσης και συλλογικής έκφρασης, προκρίνοντας  μοντέλα υπερεθνικών και πολυπολιτισμικών συσσωματώσεων. Είναι για τούτο που σημαίνοντες Γάλλοι διανοητές, όπως ο Ολιβιέ Ντεσορμέ (ΝΕΑ Σαββατοκύριακου) διακρίνουν στο βαθύτερο πυρήνα των κινητοποιήσεων, μια υπολανθάνουσα διεκδίκηση ανάκτησης, της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν είναι τυχαίο που από τις Βρυξέλλες μεταδίδονται μηνύματα ανησυχίας, για τη δημοσιονομική «ελευθεριότητα» που εκπέμπει το εκ Παρισίων προεδρικό διάγγελμα, τη στιγμή που παραμένει μετέωρη η προσπάθεια πειθαναγκασμού της Ιταλίας. Βλέπετε, δε διακατέχονται όλοι από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης», επιμένοντας να εκθειάζουν τη Γερμανία, ως πυλώνα σταθερότητας!

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/348822-Echoyn-taytoteta ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...