Εύκολη νίκη πριν την… διαβολοβδομάδα για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε του Κόροιβου Αμαλιάδας στο ΣΕΦ με σκορ 85-62 και ετοιμάζεται για τα δύο παιχνίδια που θα δώσει μέσα στην εβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Να τονιστεί πως εκτός δωδεκάδας έμειναν την τελευταία στιγμή οι Κώστας Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ για τους Πειραιώτες, που είχαν πρώτους σκόρερ τους Παπαπέτρου και Λοτζέσκι με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Πολύ ουσιαστικό ματς από τον Μιλουτίνοφ με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ από την ομάδα της Αμαλιάδας ξεχώρισε ο Σταρκς με 17 πόντους. 

Η εικόνα του αγώνα:

Την πολύ χαλαρή προσέγγιση του Ολυμπιακού στο ματς εκμεταλλεύτηκε στην αρχή ο Κόροιβος, ο οποίος στα πρώτα τέσσερα λεπτά προηγήθηκε 4-10. Μάλιστα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξακολουθούσαν να ήταν νωθροί, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να… χτυπούν έξω από τα 6,75μ. και να φτάνουν ακόμη και στο +9 (8-17) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια αποφάσισαν να σοβαρευτούν. Από τη μία η άμυνά τους δούλευε υποδειγματικά και από την άλλη η… θραύση του Μπιρτς στα επιθετικά ριμπάουντ, τους έδωσαν το δικαίωμα να κάνουν ένα 13-0, να περάσουν μπροστά (21-17) και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (25-19). 

Χωρίς να ανέβουν ιδιαίτερα οι στροφές, αλλά με τον Παπαπέτρου να ήταν σημείο… αναφοράς σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός πήγε την υπέρ του διαφορά σε διψήφια τιμή (37-25), στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο Κόροιβος έκανε ένα μίνι-ξέσπασμα στα μισά και με ένα 5-0 έριξε τη διαφορά (37-30). Όμως, από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού και με μπροστάρηδες τους Γκριν, Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ πήγαν στα αποδυτήρια με το +14 (46-32). 

Στο… ρελαντί συνέχισε να παίζει και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης και να είναι στο +16 (53-37). Οι Γκότσερ και Χολ κρατούσαν τη διαφορά σε αξιοπρεπές επίπεδο για τον Κόροιβο (61-47), με τον Λοτζέσκι από την άλλη να ήταν ο κύριος εκφραστής της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 65-49. 

Παρά τη γενική χαλαρότητα από τον Ολυμπιακό στο ματς, η διαφορά δεν έπεφτε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειχναν διάθεση για άμυνα, φτάνοντας στο +26 (80-54). Στον εναπομείναντα χρόνο, το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο ελεύθερο, αφού αυτό που ενδιέφερε και τις δύο ομάδες ήταν το τελικό σκορ, που ήταν το 85-62. 

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-32, 65-49, 85-62 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 8 (6ριμπ.), Σπανούλης 8 (2ριμπ., 2τριπ.), Πρίντεζης 7 (1τριπ., 5ριμπ.), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 14 (2τριπ., 7ριμπ., 5ασ.), Γκριν 9 (1), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 16 (2τριπ., 2ριμπ.), Γουότερς 6, Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοφ 8 (6ασ.). 

Κόροιβος Αμαλιάδας (Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 7 (1), Σταρκς 17 (1), Μιχάλογλου, Πόλαντ 8, Χολ 14, Σαχπατζίδης, Σπυριδωνίδης, Μπεκρής, Ιωακειμίδης, Γκότσερ 12, Σμιθ-Ριβέρα 4.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...