Ε.Κ.Ν.Δ: Επιτυχής Υλοποίηση Εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης

Χθες Τετάρτη 28/6/2017 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του ΕΚΝΔ με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση Nομικής Πληροφόρησης που συνδιοργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας με το Ινστιτούτο Εργασίας / Γ.Σ.Ε.Ε. και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας, τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ναυπακτίας και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ναυπακτίας.
Η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης είχε θέμα: «Σύγχρονες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».
Η προσέλευση του κόσμου και η συμμετοχή των εκπροσώπων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής στην Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης, ανέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός έγκυρου και έγκριτου φορέα για θέματα νομικής πληροφόρησης, όπως είναι το Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή των ενδιαφερομένων τα εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους, η θεματολογία των οποίων ήταν «Διαχείριση Εργασιακού Άγχους» και «Αναζητώντας Εργασία: Το βιογραφικό σημείωμα», αντίστοιχα.
Τα εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξαν οι σύμβουλοι απασχόλησης Μαριανή Παπανικολάου της Δομής Εργαζομένων Πάτρας και Κυριακή Χρονοπούλου, Κωνσταντίνα Τσιντώνη του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Πάτρας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας κ. Χάρος Αριστομένης, παρουσίασε με σύντομο και μεστό πολιτικό λόγο τον στόχο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στην περιοχή μας από το Εργατικό Κέντρο.
Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ κ. Φίλιππος Πουλαστίδης παρουσίασε τις προσφερόμενες από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ δωρεάν Υπηρεσίες Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εργαζομένων και Ανέργων στα πεδία των Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνικής Ασφάλισης και Απασχόλησης.
Στην εισήγησή της η νομικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κα Μαρία Κουφοπούλου ανέλυσε τις βασικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης σύμφωνα με τους νόμους 4335/2015 και 4387/2016.
Στη συνέχεια η νομικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κα Σοφιάννα Βέργου ανέλυσε το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις ατομικές εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συλλογή δεκάδων ερωτημάτων για νομική πληροφόρηση σε θέματα ασφαλιστικά και εργασιακά, τα οποία θα απαντηθούν εγγράφως από τη Νομική Υπηρεσία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησε γόνιμος διάλογος με έντονο ενδιαφέρον μεταξύ των παρευρισκομένων και των ομιλητών.
Οι εργασίες της εκδήλωσης απέδειξαν με τον πλέον φανερό τρόπο, ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα μέσα από τους επιστημονικούς τους φορείς και σε συνεργασία με Συνδικαλιστικούς και Κοινωνικούς Φορείς είναι σε θέση να υλοποιεί στοχευμένες δράσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και να αποτελεί έναν χρήσιμο και αξιόπιστο σύμβουλο δίπλα στον εργαζόμενο και στον άνεργο.
Οι δράσεις του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων συνεχίζονται, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έρθει σε επαφή με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...