Ζορίστηκε αλλά έκανε την ανατροπή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα με τον Παναιτωλικό αλλά η είσοδος των Μανθάτη, Ανδρούτσου, Τσόρι Ντομίνγκες, ο εκπληκτικός Σεμπά και πολύ καλός Φιγκέιρας οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στο τελικό 3-1.

Στόχος των ερυθρόλευκων σε αυτό το ματς φυσικά ήταν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό αλλά παράλληλα και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις μπροστά στο κοινό τους μετά το 0-0 με την Κέρκυρα δυο αγωνιστικές πριν.

Το ματς πάντως δεν ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο για την ομάδα του Μπέντο, αφού για ακόμη μια φορά φέτος τα αμυντικά της προβλήματα φάνηκαν από νωρίς απέναντι στην ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου. Πρώτη καλή φάση, ωστόσο, ήταν υπέρ των γηπεδούχων, με μια κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στα χέρια του Κυριακίδη έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη.

Ο Παναιτωλικός βρήκε και αυτός, όμως, γρήγορα τις δικές του και μάλιστα κλασικές ευκαιρίες στο ματς. Πρώτη αυτή του 9ου λεπτού με την κεφαλιά του Μύγα άουτ έπειτα από κόρνερ του Ρόσα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ρόσα μετά από μια εντυπωσιακή ντρίμπλα πάνω στον Ντα Κόστα στη μεσαία γραμμή, βγήκε μόνος απέναντι από τον Λεάλι όμως αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Ιταλό.

Σε αυτές δύο φάσεις της ομάδας του Ματζουράκη, ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο δικές του στα επόμενα λεπτά. Στο 11′ ο Ντε Λα Μπέγια δοκίμασε ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από σέντρα του Πάρντο που όμως πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 15′ ο Καρντόσο έχει την πρώτη από τις αρκετές στη συνέχεια χαμένες ευκαιρίες του, όταν αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Φιγκέιρας.

Παρά τις φάσεις που βρήκε, ο Ολυμπιακός πάντως είχε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται αποτελεσματικά και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 43′, ο Παναιτωλικός έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο 0-1. Μετά από λάθος του Φορτύνη στη μεσαία γραμμή, ο Μάρκος Πάουλο τσίμπησε τη μπάλα ανάμεσα στα στόπερ και βγήκε τετ-α-τετ προ του Λεάλι, όμως, και αυτός αστόχησε!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές να έχουν και αυτοί από την πλευρά τους μια κλασική ευκαιρία, με το δοκάρι του Καρντόσο μετά από σέντρα του Πάρντο και κεφαλιά-γύρισμα του Σεμπά.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ. Εκτέλεση φάουλ του Κλέσιο από αριστερά, ο Κούσας χώθηκε στη φάση και με κεφαλιά νίκησε τον Λεάλι για το 0-1 στο Φάληρο στο 52′!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα το σοκ. Χάρη στο θράσος του Ανδρούτσου, την οξυδέρκεια του Καρντόσο και τον κορυφαίο του παίκτη, Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε άριστα τον συνδυασμό του Έλληνα πιτσιρικά με τον Παραγουανό και στο δεύτερο δοκάρι βρήκε στόχο και ισοφάρισε σε 1-1! Στο 61ο λεπτό, το ματς ξεκινούσε και πάλι στο Φάληρο από την ίδια βάση για τις δύο ομάδες.

Ζητούμενο πλέον για τους γηπεδούχους ήταν ένα δεύτερο τέρμα, όμως την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντιπάλου.

Κάπως έτσι χρειάστηκε να βάλει σωτήρια κόντρα ο Βιάνα στον Ρόσα για να μη γίνει το 1-2 στο 71′. Έξι λεπτά αργότερα ο Ρόσα αστόχησε από ευνοϊκή θέση και στο δίλεπτο 78′ -79′ ο Καρντόσο δύο φορές δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό!

Στο 81′ σουτ του Μανθάτη εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη!

Η λύση για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Φιγκέιρας. Στο 83′ ο Πορτογάλος μπακ έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρντόσο για το 2-1 και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος από ασίστ του Ντομίνγκες σημείωσε το 3-1, καθαρίζοντας το ματς για τους πρωταθλητές.

Ο Κυριακίδης νίκησε τον Καρντόσο που σούταρε από καλή θέση στο 93′ κι έτσι έληξε το ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (72′ Ντομίνγκες), Φορτούνης (46΄Ανδρούτσος), Πάρντο (57′ Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (82′ Κουτρομάνος), Κλέσιο (88′ Μουνιόθ), Ουαρντά (73′ Ρότσα), Μαρκόφσκι.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...