Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν

Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντούρα και Ρώσων κοσμοναυτών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο τα εγκαίνια του Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν, στον Καράβολα, ένα διεθνούς εμβέλειας έργο και σύμβολο για την ειρήνη και τη συνεργασία, το οποίο μάλιστα εγκαινιάστηκε με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό των 85 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη.

Όπως τόνισε η κυρία Κουντουρα: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Ελλάδα να βρίσκονται εδώ οι Ρώσοι κοσμοναύτες που έχουν διαφημίσει την Κρήτη και την Ελλάδα από το διάστημα. Η επιλογή να κάνουν την αποκατάσταση τους σε θέρετρα του νησιού, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αγάπης, συνολικά των Ρώσων για τη χώρα μας που είναι συχνοί επισκέπτες και αυξανόμενοι», ενώ διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για το πάρκο είναι πολύ σημαντική, καθώς επιστεγάζει μια δυνατή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. «Φυτέψαμε δίπλα στο μνημείο ελιές, σύμβολο ειρήνης και νομίζω ότι το πάρκο είναι μια πρωτοβουλία εξαιρετική που την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή» είπε η υπουργός Τουρισμού.

Τα εγκαίνια του πάρκου τιμής και μνήμης στον Ρώσο κοσμοναύτη έγιναν το μεσημέρι, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του πάρκου, και του προέδρου της TEZ Tour Hellas, Δημήτρη Χαριτίδη, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τον δήμο.

Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ήταν ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), ενώ το παρών έδωσαν οι εν ενέργεια κοσμοναύτες Ατόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, οι οποίοι, μετά από τις διαστημικές πτήσεις τους, πραγματοποίησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, συμμετείχε ο δρ Μιχαήλ Ποτάποφ, μέλος του τότε Σώματος Κοσμοναυτών της Σοβιετικής Ένωσης και ειδικός γιατρός στα προγράμματα αποκατάστασης. Η επίσκεψη των κοσμοναυτών πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία του ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2015 και έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί σε ξενοδοχεία και μονάδες υγείας και ευεξίας στην Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και την Αττική.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/TEHNOLOGIA/360464-Irakleio-Egkainiastike-to-parko-Gioyri-Gkagkarin ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...