Ηρωική ισοπαλία με εννιά παίκτες για την Ελλάδα μέσα στο Βέλγιο!

Ηρωική ισοπαλία με εννιά παίκτες μέσα στο Βέλγιο!

Είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που οι Έλληνες έφυγαν υπερήφανοι από τις Βρυξέλλες, παίρνοντας ηρωική ισοπαλία (1-1) απέναντι στο αήττητο Βέλγιο! Στο 89′ ισοφαρίστηκε η Εθνική, που τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες!

Κανείς δε φανταζόταν ότι η Εθνική θα έπαιρνε ισοπαλία εκτός έδρας με το Βέλγιο, παίζοντας και με 10 παίκτες για περίπου μισή ώρα (με εννιά στα τελευταία 3 λεπτά) και θα έφευγε με ένα μεγάλο… γιατί.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε υπηρετώντας στο 100% το αμυντικό πλάνο εξολόθρευσης των Βέλγων επιθετικών και με τον… killer Μήτρογλου να χτυπά στη πρώτη υποψία ευκαιρίας της Εθνικής (46′), κρατούσε στα χέρια της μια σπουδαία νίκη στις Βρυξέλλες, αλλά μίλησε η κλάση του Λουκάκου.

Ο θηριώδης επιθετικός της Έβερτον με ένα γκολ που μπορούσε να βάλει μόνο αυτός στην Ευρώπη, έσωσε την ομάδα του στο 89′ και παράλληλα στέρησε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Ελλάδα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 65′ λόγω αποβολή του Ταχτσίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα σε μια έδρα που δύσκολα θα σταθεί άλλη ομάδα, πήρε ένα βαθμό-χρυσάφι, παρέμεινε αήττητη στον όμιλό της και παράλληλα στη 2η θέση που αποτελεί και… προίκα για τη συνέχεια των προκριματικών. Πραγματικό κέρδος, πέραν του βαθμού, είναι η εμφάνιση των παικτών του Σκίμπε, αφού πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μέταλλο της νικήτριας ομάδας έχει επανέλθει, με το μαύρο παρελθόν να αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

 

Βέλγιο 13 (22-2)

Ελλάδα 11 (10-3)

Βοσνία 10 (13-5)

Κύπρος 4 (3-8)

Εσθονία 4 (5-15)

Γιβραλτάρ 0 (2-22)

 

πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/276573-Eroike-isopalia-me-ennia-paiktes-gia-ten-Ellada-mesa-sto-Belgio ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...