Η Γεωργία Μπόκα στο nafpaktianews.gr

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτ/νιας Γεωργία Μπόκα φιλοξενείτεαι στη διαδικτυακή συνέντευξη της στο nafpaktianews.gr.

 

 

1.Τι σας ώθησε στην πολιτική σ’αυτή την τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία τόσο για τους πολίτες όσο και για την πολιτική;

Δεν γίνονταν να μην προκύψει . Κοιτάξτε η σχέση μου με τους πολίτες του νομού δεν είναι σημερινή.  Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και δέκα χρόνια . Συνεπώς  από τότε άρχισα να μαθαίνω εκ των έσω τα προβλήματα του τόπου μου, να τα φέρνω στην επιφάνεια και να πιέζω (όσο μπορούσα )για λύσεις. Βέβαια για να μην είμαστε κοινότυποι μόνο , να σας πώ ειλικρινά ότι πιο πολύ σε αυτή την πορεία μου στάθηκα στις προσωπικές αγωνίες των ανθρώπων που γνώρισα σε όλο το νομό και σε αυτές προσπαθούσα να φανώ χρήσιμοι. Με τους ίδιους ανθρώπους συζήτησα όταν μου έγινε η πρόταση και προβληματίστηκα για την κάθοδο μου ή όχι!

2.Πιστεύετε ότι ένα κόμμα σα τη Ν.Δ. που προσυπέγραψε το μνημόνιο 2 και έφερε τους πολίτες σ’αυτή την δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση,ότι είναι σε θέση να τους βγάλει από τα παραπάνω αδιέξοδα;

Αν δεν το πίστευα δεν θα κατέβαινα στην πολιτική σήμερα. Δεν κηνυγάω το όνειρο να γίνω Βουλευτίνα , μπήκα στη πρώτη γραμμή να στηρίξω το Σαμαρά εφόσον ο λαός μου δώσει την σχετική εντολή σε όποιες δύσκολες ή εύκολες αποφάσεις προκύψουν για το καλό της χώρας. Είμαι παραπάνω από σίγουρη πως ο Α. Σαμαράς είναι υπερπατριώτης και με αγάπη προς την Ελλάδα και στους Έλληνες θα κινηθεί προς το συμφέρον της πατρίδας μας.  Το πιστεύω λοιπόν πως είναι σε θέση να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο και μόνο αυτός μπορεί να το πετύχει αφού από καιρό έχει έτοιμες προτάσεις τις οποίες και παρουσίασε στους Έλληνες/

3.Είστε δημοτική σύμβουλος του διευρυμένου δήμου Αγρινίου.Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα προβλήματά του.Πόσο καλά όμως γνωρίζετε τα προβλήματα (ιεραρχήστε τα) της Ναυπακτίας και κατ’επέκταση του νομού.

Κοιτάξτε θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Όπως είπατε είμαι Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου, κουβαλάω μια εντολή από τους Αγρινιώτες και αυτή τιμώ ήδη όσο μπορώ. Από την προηγούμενη μου όμως ιδιότητα για οχτώ χρόνια ως Νομαρχιακή Σύμβουλος του νομού είχα έρθει σε επαφή με τα τότε προβλήματα της περιοχής σας, πολλά εκ των οποίων συνεχίζουν να κυριαρχούν . Η Ναύπακτος όπως και άλλα σημεία του νομού υποφέρουν από την έλλειψη γενικότερου σχεδιασμού ανάπτυξης. Η Ναύπακτος είναι από τα ομορφότερα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας και μαζί με την ορεινή Ναυπακτία που σήμερα είναι ένας Δήμος θα μπορούσε να καταστεί σοβαρός τουριστικός πόλος ανάπτυξης. Χρειάζονται προσπάθειες από την τοπική αυτοδιοίκηση και καλή συνεργασία με τους κοινοβουλευτικούς θελω να πώ οι οποίοι μπορούν να δώσουν ή να προωθήσουν  καλύτερα λύσεις. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο άμεσος κοινωνός των προβλημάτων . Αυτό το πιστεύω ακράδαντα γιατί έχω περάσει από το θεσμό . Από εκεί και πέρα ο ρόλος του Βουλευτή είναι να προωθεί και να αξιώνει λύσεις σε κεντρικό επίπεδο πάντα σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση!

4.Εργάζεσθε ως υπάλληλος στον ΟΑΕΔ που σημαίνει ότι γνωρίζετε καλά το θέμα της απασχόλησης αλλά και της ανεργίας στο νομό. Πιστεύετε ότι η Αιτωλ/νία έχει κρυμμένες δυνάμεις για να βγει μπροστά και με πιο τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί αυτό.

Τα νούμερα της ανεργίας τα ξέρετε λίγο πολύ. Εγώ είμαι στην δυσάρεστη θέση να εργάζομαι στον ΟΑΕΔ και να βλέπω κάθε μέρα νέους να έρχονται και να ζητάνε δουλειά και να μην μπορούμε να τους δώσουμε ένα δρόμο.  Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας να πω, ότι αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που πρέπει να ξεκινήσει όμως. Αν δεν καθίσουμε όλοι όσοι αγαπάμε αυτό τον τόπο και έχουμε μια θεσμική ιδιότητα να συζητήσουμε για την ανάπτυξη δεν γίνεται τίποτα. Είμαστε ίσως από τους μοναδικούς νομούς , που κυριαρχεί η ασυνεννοησία μεταξύ των θεσμικών παραγόντων. Χρειάζεται κοινή στρατηγική λοιπόν και ένα στρογγυλό τραπέζι συζήτησης που δυστυχώς ποτέ δεν έγινε μέχρι σήμερα!

5.Τι ρόλο παίζουν στη ζωή σα οι δικοί σας άνθρωποι και τι σας συμβούλευσαν όταν τους ανακοινώσατε την απόφασή σας να πολιτευτείτε;

Είναι πηγή δύναμης για εμένα. Αυτοί μου δίνουν δύναμη να προ

χωράω στην κάθε μου κίνηση. Δεν θα μου πέρναγε ούτε καν από το μυαλό πως εγώ μπορώ να αποφασίσω για εμένα χωρίς τους άλλους. Φυσικά και ρώτησα και συζήτησα εξαντλητικά με τους δικούς μου ανθρώπους για το αν πρέπει να πολιτευτώ , αν και η αρχική μου επιθυμία ήταν να το κάνω δεν σας κρύβω! Προβληματίστηκα όμως πολύ και επηρεάστηκα από τα λεγόμενα τους. Η πρόσκληση από τη Ν.Δ. μου έγινε ένα χρόνο νωρίτερα και απάντησα θετικά τον Ιανουάριο που μας πέρασε!

6.Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Αιτωλ/νες εν’όψει της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Μαίου;

Οι ώρες που περνάει η πατρίδα μας είναι δύσκολες για όλους μας! Είναι απολύτως κατανοητή η αγανάκτηση  όλων σας γιατί σε καμιά περίπτωση δεν φταίνε οι πολίτες για εδώ που φτάσαμε… Ένιωσα κι εγώ πολύ μεγάλο θυμό όταν η χώρα μου,  βρέθηκε απροστάτευτη και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά την κρίση  εξαιτίας λαθών , παραλείψεων και πολιτικών επιλογών του παρελθόντος. Τις οδυνηρές συνέπειες των λαθών και των παραλείψεων τις υφιστάμεθα ακόμα για αυτό ο θυμός διαρκεί. Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε στα αρνητικά συναισθήματα όσο δικαιολογημένα κι αν είναι και φυσικά δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Απάντησα θετικά στην πρόσκληση της φιλελεύθερης παράταξης και είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων της .

Η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε προτίθεμαι να γίνω. Στην δεκαετή μου πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακή Σύμβουλος (δυο τετραετίες ) και τώρα ως Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου προσπάθησα να τηρήσω αρχές και αξίες και να σταθώ όσο μπορώ στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μου . Αυτοί που με γνώρισαν και είναι πάρα πολλοί ξέρουν περισσότερα, εγώ θα περιοριστώ μόνο σε αυτά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...