Η γιατρός της Αντζελίνα Τζολί δίνει τις λεπτομέρειες για τη διπλή μαστεκτομή

Η γιατρός της Αντζελίνα Τζολί δίνει τις λεπτομέρειες για τη διπλή μαστεκτομή
Η Κρίστι Φανκ η γιατρός που χειρούργησε την ηθοποιό Αντζελίνα Ζολί περιγράφει στο blog της τα στάδια της προληπτικής επέμβασης. Ο λόγος; Να ενημερωθούν, όπως υποστηρίζει,  όλες οι γυναίκες όταν έρθουν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού.

Λίγα 24ωρα μετά τη διπλή μαστεκτομή η Ζολί επέστρεψε στο σπίτι της, στους ρυθμούς της ζωής της κανονικά και προετοίμαζε την επόμενη ταινία της, γράφει η Κρίστι Φανκ.

Η διάσημη ηθοποιός, όπως έγινε γνωστό,  υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή στις 16 Φεβρουαρίου στο Πινκ Λότους Κέντρο Μαστού του Μπέβερλι Χιλς και ήταν η δεύτερη από τις τρεις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η Ζολί για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού από το 87% στο 5%.

«Μόλις την τέταρτη μέρα από το χειρουργείο για την μαστεκτομή, χάρηκα που την βρήκα όχι μόνο σε καλή διάθεση και γεμάτη ενέργεια αλλά με τους τοίχους γεμάτους από ιδέες και σενάρια για το επόμενο επαγγελματικό της σχέδιο. Κι ενώ μιλούσε κρέμονταν από το στήθος της έξι σωληνάκια, τρία από τον κάθε μαστό που κατέληγαν σε μία ελαστική ζώνη γύρω από τη μέση της» γράφει η Κρίστι Φανκ σε μία μακροσκελή και αποκαλυπτική περιγραφή στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, μέσα στον ιστότοπο του Κέντρου Μαστού του Μπέβερλι Χιλς.

Η Ζολί ενέκρινε την ηλεκτρονική εξομολόγηση της γιατρού της θεωρώντας ότι συμβάλλει με τον ίδιο τρόπο που συνέβαλε και το δικό της άρθρο στους New York Times, για την ευαισθητοποίηση των γυναικών με βεβαρημένο οικογενειακό ιατρικό ιστορικό να ενημερωθούν για το αν έχουν κληρονομήσει τα γονίδια BRCA1 και BRCA2, που αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η πρώτη εγχείρηση στην 37χρονη ηθοποιό έγινε στις 2 Φεβρουαρίου και ονομαζόταν «διατήρηση του συμπλέγματος θηλής».

Μια διαδικασία που ανιχνεύει την παρουσία καρκινικών κυττάρων στους υποδοχείς γάλατος γύρω από της θηλές, για να μπορέσουν οι γυναίκες να διατηρήσουν τις θηλές τους όταν θα έχει αφαιρεθεί όλος ο υπόλοιπος ιστός γύρω από αυτές.

Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κανένα ίχνος καρκίνου και έτσι προχώρησε η γιατρός στην επέμβαση.

«Ο σύντροφός της (Μπραντ Πιτ) ήταν δίπλα της μόλις συνήλθε από την αναισθησία και ήταν συνεχώς στο πλευρό της σε όλες τις επεμβάσεις που ακολούθησαν» γράφει η Φανκ.

Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά επιτυχημένη σε όσες κάνουν προληπτικά αφαίρεση στήθους, καθώς ο καρκίνος δεν έχει χτυπήσει και δεν έχει επηρεάσει τους γύρω ιστούς.

Εάν αυτό δεν είχε επιτυχία, θα έπρεπε να αφαιρεθεί η θηλή και να γίνει στο σημείο εκείνο ένα τατουάζ.

Δύο εβδομάδες αργότερα έγινε η δεύτερη επέμβαση από τον πλαστικό χειρουργό Τζέι Οριντζερ που «επιχείρησε, ουσιαστικά, το πρώτο στάδιο αποκατάστασης των μαστών με ειδικά προσωρινά ενθέματα (μπαλόνια) για να διατηρήσουν τον όγκο προτού τοποθετηθούν τα μόνιμα ενθέματα σιλικόνης, που θα έδιναν ένα φυσικό αποτέλεσμα» γράφει η γιατρός της Ζολί.

Η επέμβαση αυτή διήρκεσε οκτώ ώρες.

Δέκα εβδομάδες αργότερα, στις 27 Απριλίου ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία επέμβαση για την αναδόμηση του στήθους με την τοποθέτηση μόνιμων εμφυτευμάτων «η οποία πήγε εξαιρετικά καλά, βάζοντας τέλος σε αυτό το χειρουργικό της ταξίδι» γράφει στον επίλογο της λεπτομερούς ενημέρωσης μέσω του blog της η Κρίστι Φανκ.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...