Η γραμματέας ξετινάζει την Novartis και ζητά και αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ!

Η γραμματέας ξετινάζει την Novartis και ζητά και αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ!

 

Η προσπάθεια φίμωσης και τελικά η – κατά την ίδια – εκδικητική απόλυση- της γραμματέος της του Κων/νου Φρουζή, προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις στο πολυπλόκαμο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας που κατηγορείται πως «μίζαρε» το καγκόσμιο πολιτικό και ιατρικό κατεστημένο.  

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα  η Μαρία Μαραγγέλη, γραμματέας μέχρι το 2015 του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, απολύθηκε πριν από λίγους μήνες από την εταιρία, ενώ ήταν εκέινη που ειχε κληθεί και καταθέσει στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς όσα γνώριζε για την υπόθεση.

Ενω δηλαδή μετά την απομάκρυνση Φρουζή από τη φαρμακευτική εταιρεία το 2015, η Μ. Μαραγγέλη παρέμεινε στη θέση της, ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2018, μέσω εξωδίκου, απολύθηκε.

Αγωγή

Πριν από λίγες μέρες η απολυμένη υπάλληλος της Novartis με πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της εταιρίας  χαρακτηρίζει την απομάκρυνσή της άκυρη, παράνομη και καταχρηστική, ενώ τη συνδέει άμεσα με όσα κατέθεσε στις Αρχές για το σκάνδαλο. Παράλληλα, ζητάει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και την επαναπρόσληψή της στην εταιρεία.

«Η γενομένη καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε περιορισμένη απόδοση στην εργασία μου, ούτε βέβαια σε τυχόν πλημμελή εκπλήρωση των συμβατικών μου υποχρεώσεων προς τον εργοδότη μου», αναφέρει μεταξύ άλλων, επικαλούμενη τρία παραδείγματα:

-Στις αρχές του 2018 βραβεύτηκε για τα δέκα χρόνια της στην εταιρεία, το 2017 η εργασιακή της απόδοση είχε χαρακτηριστεί «Best Practices» (Καλύτερη Πρακτική) και τα προηγούμενα χρόνια είχε πολύ υψηλές βαθμολογίες στην αξιολόγησή της.

-Για τον λόγο αυτό, η Μ. Μαραγγέλη καταγγέλλει ότι «επιθυμούσαν τη φίμωσή μου και την εξαθλίωσή μου, προφανώς επειδή κατέθεσα στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στους δικηγόρους εξ Αμερικής και Ελβετίας» στο πλαίσιο εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας, ενώ αναφερόμενη στο σκάνδαλο υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Η εν λόγω απόλυση οφείλεται αποκλειστικά σε ταπεινά ελατήρια εκδίκησης, εμπάθειας και εχθρικής προκατάληψης της αντιδίκου (σ.σ. Novartis) εναντίον μου. Είναι λοιπόν προφανές ότι επειδή είδα, βίωσα, εν ολίγοις γνώριζα πρόσωπα και πράγματα, δημιούργησαν ένα κλίμα εχθρότητας και εμπάθειας εις βάρος μου, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την όλως αιφνιδιαστική, παράνομη και άκυρη καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου».

Σημειώνεται ότι στο εξώδικο της Novartis για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας, δεν αναφέρεται αιτιολογία για την απόλυση. Η εταιρεία απλά ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας, καθώς και ότι της καταβάλλει συνολικά 29.000 ευρώ, ποσό ελάχιστα μεγαλύτερο από τα νομίμως προβλεπόμενα.

Ειδικότερα, η M. Mαραγγέλη καταγγέλλει ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 η εταιρεία την «παραγκώνισε και την έθεσε σε αναγκαστική καραντίνα».

Κόντρα με τον Φρουζή

Μετά τα όσα έγιναν, η κ. Μαραγγέλη αναφέρει ότι η ίδια ως μητέρα δύο ανήλικων παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, όπως και αδυναμία ευρέσεως εργασίας. Επιρρίπτοντας ευθύνες στην εταιρεία, σημειώνει ότι «με οδήγησε σε οικονομικό αποκλεισμό αφού είναι αδύνατο να βρω εργασία. Οπουδήποτε από τον Σεπτέμβριο απευθύνθηκα για εργασία, ακούνε το όνομά μου και μου κλείνουν την πόρτα».

Στην πολυσέλιδη αγωγή, η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή επιτίθεται στον κ. Φρουζή γιοα τον οποίο λέει πως την πίεζε υπερβολικά, προκαλώντας της έντονο άγχος και στρες, απαιτώντας εργασία χωρίς ωράριο και στερώντας της πολύτιμο χρόνο από την οικογένειά της.

Παράλληλα, όμως και ο Κ. Φρουζής έχει καταθέσει από τον Μάρτιο αγωγή τόσο κατά της Μ. Μαραγγέλη όσο και κατά της Novartis, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ. Από κοινού με στενό συγγενικό του πρόσωπο, κατηγορεί την πρώην γραμματέα του ότι έχει υποκλέψει προσωπικά δεδομένα και έγγραφα, αλλά και ότι έχει υπεξαιρέσει χρήματα, μεταφέροντας χωρίς την έγκρισή του ποσά σε δικούς της λογαριασμούς.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349273-E-grammateas-xetinazei-ten-Novartis-kai-zeta-kai-apozemiose-1-ekatommyrio-eyro ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...