Η δημοσιογραφία και η Ένωση της κεντροαριστεράς!

Η δημοσιογραφία και η Ένωση της κεντροαριστεράς!
Ένας μεγαλος δημοσιογράφος όχι τόσο στην ηλικία αλλά στο έργο που έχει προσφέρει μου είπε ότι θέλει να ασχοληθεί πιο πολύ με την πολιτική και ότι ο στόχος του είναι η ένωση της κεντροαριστεράς!

Της Σταυρούλα Τσίτου

Απογοήτευση! Το συναισθημα που ενιωσα απογοητευση.! Πραγματικά, δεν δινω σημασια στις ιδεολογίες .

Όλα όσα βιώνουν οι ανθρωποι σήμερα είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών ιδεολογίων που εφαρμόστηκαν .. Καμία ιδεολογία αυτουσια δεν βοηθησε τους ανθρώπους να προοδευσουν και να φτάσουν όπως έλεγε και μεγάλος Αριστοτέλης στην ευδαιμονία.

«Είμαι αριστερός, είμαι δεξιός, έγω είμαι κουμμουνιστής και γω φιλελευθερος». Κοιτάω λίγο πίσω στην παγκόσμια Ιστορία και διαπιστώνω ότι σχεδόν όλες οι ιδεολογίες έχουν εφαρμοστεί και στο τέλος το αποτελέσμα το ίδιο . οι πολιτές υποφέρουν.

Πως είναι δυνατόν ανθρωποι που αποφασίζουν να κατέβουν στην πολιτική το όραμα τους να μην είναι άλλο παρα μόνο η ευημερία των πολιτών τους, η ευημερία της χώρας τους; Φαίνομαι ονειροπόλα ή ότι δεν συμβαδίζω με την πραγματικότητα. Όμως ας το δούμε λίγο διαφορετικά. κάθε ανθρωπος είναι διαφορετικός.

Κάθε άνθρωπος ατομικά μπορει να κάνει την άλλαγη και να βελτιωσει την καθημερινότητα του . ένα άτομο το οποίο κατέχει μια νευραλγική θέση δεν μπορεί να βελτιώσει τις σύνθήκες εργασίας των υφισταμένων του; Από κάτι μικρό πάμε στο μεγάλο . οι αρχαίοι Ελλήνες είχαν ένα ρητό « Γνωθι σεαυτόν». Όχι να γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά να μαθαίνεις να γνωρίζεις τον εαυτό σου! Από το ρήμα γιγνώσκω που σημαίνει να μαθαίνεις να γνωρίζεις.

Τι σημαίνει ;

Μια διαρκής εξελιξη του εαυτού σου που όλο και σου δίνει νέες πληροφορίες, που όλο και σε εκπλήσσει με αυτά που λαμβάνει και δέχεται.. και απόρω και πάλι πως είναι δυνατόν κάποιος που ασκεί πολιτική να κολλάει σε μια ιδεολογία και να μην προσπαθεί να εξελίσσεται συνεχώς ; Πως είναι δυνατόν να ακολουθείται ένας δρόμος, μια μόνο ιδεολογία ενώ τα πάντα γύρω αλλάζουν; Πως είναι δυνατόν να σταματας να μαθαίνεις να γνωρίζεις;

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...