Η διάσημη υπερήλικη της Αμερικής στην ουρά για να ψηφίσει

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ        

Πριν από τέσσερα χρόνια στάθηκε σε μία ουρά επί 6 ολόκληρες ώρες, έξω από την Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μαϊάμι προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Η αναμονή αυτή σε συνδυασμό με την ηλικία της στάθηκαν η αφορμή να γίνει διάσημη.

Την Κυριακή όμως βρέθηκε πάλι στην ίδια θέση εκμεταλλευόμενη την τελευταία ημέρα από τις 14 της πρόωρης ψηφοφορίας της Φλόριντα. Φορώντας τα καλύτερά της ρούχα σε μοβ αποχρώσεις και ένα ασορτί καπέλο, η Desiline Victor στα 106 της χρόνια πήγε, μαζί με Αφροαμερικανούς και άτομα με καταγωγή από την Αϊτή, που ζουν στις γύρω περιοχές, να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά, δεν υπήρχε καμία αναμονή για την Victor, το όνομα της οποίας δόθηκε στην επέκταση της βιβλιοθήκης όπου γίνεται η ψηφοφορία. Αντίθετα, η ηλικιωμένη γυναίκα έφτασε ως τιμώμενο πρόσωπο και στόχος της ήταν αυτό που χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε οι Δημοκρατικοί, να εμπνεύσει τους μαύρους Αμερικανούς να ψηφίσουν.

Καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω της ηλικίας της η Victor ήταν σιωπηλή ενώ τοπικοί αξιωματούχοι τη επαινούσαν. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι σήμερα», είπε ο γιος της πριν απλώσει το μικρόφωνο στην πλευρά της μητέρας του. Το πλήθος σιώπησε αν και δεν ήταν ξεκάθαρο αν η υπερήλικη θα είχε τη διάθεση να μιλήσει.

«Κλίντον», αναφώνησε ξαφνικά καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει. Στη συνέχεια συνοδευόμενη από χορευτές και έναν διάσημο τραγουδιστή της Αϊτής οδηγήθηκε στην κάλπη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...