Η διαφθορά, το χρέος και η άτιμη κοινωνία

ben

 «…Το δημόσιο χρέος είναι όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Όχι όμως πρόβλημα πρωτίστως οικονομικό, αλλά πολιτικό. Για την ακρίβεια νοοτροπιακό». Αυτό γράφει στο βιβλίο του «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος. 2012 – 2017» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Άρα η διαφθορά (ακόμα και των υπουργών) είναι κοινωνικό φαινόμενο κατά τον Κώστα Σημίτη, και το χρέος υπόθεση νοοτροπίας, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Υπάρχει κάτι που να οφείλεται σε επιλογές και πράξεις; Μάλλον όχι.

Για το χρέος λοιπόν δεν ευθύνονται αυτοί που το δημιούργησαν (υπέγραφαν για τα δάνεια κλπ) ούτε όσοι είχαν την ευθύνη της διαχείρισής του. Ευθύνεται η νοοτροπία του λαού, των εθνολαϊκιστών που παρασέρνουν το λαό, όλων των άλλων εκτός από αυτούς που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων! Να προσθέσουμε εδώ και το «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Όσοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και διαχειρίστηκαν την πορεία της χώρας μετά απ’ αυτήν, μας λένε λοιπόν ότι υπάρχει μια διάχυτη ευθύνη, κάποιες αντικειμενικές πραγματικότητες και τελικώς η νοοτροπία του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εμπειρίας τους, αυτή είναι η άποψη περί της ευθύνης των αρίστων (εκπροσώπων). Εύγε!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/280334-E-diaphthora-to-chreos-kai-e-atime-koinonia ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...