Η Εισαγγελέας καλεί τους πληγέντες στο Μάτι

Η Εισαγγελέας καλεί τους πληγέντες στο Μάτι

Η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου καλεί τους πληγέντες στο Μάτι να τους ενημερώσει εφόσον έχουν «αμφιβολίες» για την βούληση της εισαγγελέα να τελειώσει γρήγορα την έρευνα!

Σε προσωπική ενημέρωση καλεί όποιον από τους πληγέντες ή συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι για την βούληση ταχείας διαλεύκανσης της υπόθεσης, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το έγγραφο το οποίο εκλήφθηκε ως τροχοπέδη στην έρευνα, προχωρεί σε μια επιχείρηση «πειθούς» για την άμεση ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έγινε το πρόσωπο των ημερών την τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου όταν έστειλε μια παραγγελία προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο η οποία ερμηνεύθηκε ως «πάγωμα των ερευνών  μέχρι να εκδοθεί πόρισμα επί των πειθαρχικών ευθυνών που είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει η επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου».

Η κα Δημητρίου , δυο ημέρες μετά έστειλε νεότερη παραγγελία με την οποία ουσιαστικά ανέφερε πως «παρεξηγήθηκε» η προηγούμενη. Όπως ανέφερε, εννοούσε με την προηγούμενη παραγγελία, πως θα έπρεπε να αναζητήσει «κάποια στιγμή» το πόρισμα Παπασπύρου για τον πειθαρχικό έλεγχο και όχι να σταματήσει την έρευνα. Την επομένη ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση «κάλυψής της» μιλώντας ευθέως για παρεξήγηση της πρώτης παραγγελίας και χαρακτηρίζοντας άδικα όσα λέγονταν περί «αναδίπλωσης» και παρεμβάσεως.

Η αντίδραση της κας Δημητρίου πάντως έρχεται πάντως αρκετές μέρες μετά. Επί της ουσίας καλεί με προσωπική επιχείρηση «πειθούς» τους πληγέντες «για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν…».

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον σάιτ του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,
 
Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/344251-E-Eisaggeleas-kalei-toys-plegentes-sto-Mati ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...