Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για το άδικο μέτρο της μείωσης των συντάξεων. Όπλο μας είναι η βελτίωση των δεικτών, όπως της ανεργίας. Η κυβέρνηση δίνει μια ουσιασιτκή μάχη ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξήγγειλλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και προχωρούμε στην ανάπτυξη του σχεδίου μας που αποκαθιστά αδικίες.

Μαύρα τα έχει βάψει η Νέα Δημοκρατία, όπου είχε ποντάρει τα πάντα στη μείωση των συντάξεων. Όταν είδε ότι υπάρχει περιθώριο να ακυρωθεί το μέτρο είδαμε τον κύριο Χατζηδάκη να μαλώνει τον κύριο Μοσκοβισί μέσα στη Βουλή για να μειωθούν οι συντάξεις.

Η ΝΔ προσπάθησε με διάφορους τρόπους να βγάλει την ουρά της απ’ έξω. Εμείς είχαμε καθυστερήσει να κλείσουμε την αξιολόγηση για να εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα. Η ΝΔ έλεγε ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. Η ΝΔ είχε ποντάρει στη μείωση των συντάξεων.

Υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα μειωθούν οι συντάξεις. Αλλά διαψεύδονται. Θα δούμε πολλά τέτοια την ερχόμενη περίοδο. Θα πολλαπλασιαστούν τα fake news. Προσπαθώντας να χαμηλώσουν τον Τσίπρα δεν θα καταφέρουν να ψηλώσουν τον κύριο Μητσοτάκη. Αυτές οι επιθέσεις της ΝΔ είναι αθλιότητες. Και όχι μόνο για τις εκλογές που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά και για την πορεία της οικονομίας, της ανεργίας και της συνταγματικής αναθεώρησης. Πόνταραν τα λεφτά τους στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχασαν. Το ίδιο θα συμβεί και με τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα επικυρωθεί από την ελληνική κυβένηση.

Για τη συμφωνία Εκκλησίας Κράτους, υπήρξε κοινό ανακοινωθέν. Είναι Ιστορική συμφωνία. Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού χαιρέτισε το πνεύμα του διαλόγου που καταγράφεται από την Ιερά Σύνοδο. Από την ανακοίνωση καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος. Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου δεν δείχνει ότι θα πάμε σε σύγκρουση. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σύνολό της στη συμφωνία.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν άγγιξαν τέτοια ζητήματα. Αυτό δείχνει ότι πάμε να κάνουμε κάτι αρκετά ριζοσπαστικό με πολύ προσεκτικά βήματα. Δηλαδή την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δεν θα κάνουμε παζάρι για την αναθεώρηση. Περιμένουμε από τις δημοκρατικές δυνάμεις, και από το ΚΙΝΑΛ να μας πουν τι θα υποστηρίξουν, και ειδικά στο άρθρο 3.

Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν καθόλου σκληρός με τηνΦώφη Γεννηματά. Αντίθετα ήταν ειλικρινής. Παρατειρώ ότι υπάρχει ένας εκνευρισμός από την πλευρά της. Επιτέθηκε στον πρωθυπουργο με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. Αυτά δεν αμαυρώνουν τον κ. Τσίπρα, αλλά δείχνουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχει έρθει η κυρία Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ αντί να δει απολογιστικά τα προηγούμενα χρόνια, και να δει τι έφταιξε που μειώθηκε τόσο πολύ η δυναμική του ΠΑΣΟΚ, έχει επιλέξει μία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.Για τη συνεργασία της Σοσιαλδημοκρατίας με την Αριστερά η κα Γεννηματά πιστεύει ότι δεν είναι σημαντική. Θέλω να πιστεύω όμως ότι αυτή η στάση θα αλλάξει από τα πράγματα. Θα αναγκαστεί από τις συνθήκες να αλλάξει στάση.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347101-E-ekprosopos-Typoy-toy-SYRIZA-Rania-Sbigkoy-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...